image
 |  0 9 Липня 2021 | 22:46

Сайт ВМС України «поклали» через хакерську атаку з РФ, портал Міноборони «встояв»

Сайт Військово-Морських сил України тимчасово не працює через хакерську атаку з Росії, окрім того, відбулась публікація деяких документів щодо військових навчань Sea Breeze 2021.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони.

Повідомляється, що 9-го липня зафіксовано випадки хакерських атак росіян на сайт Військового-Морських сил України. Через це відбулась публікація деяких документів та переважно фейкових повідомлень, пов’язаних із навчаннями Sea Breeze 2021.

У Міноборони запевняють, що жоден із документів не був отриманий через витік інформації з інформаційно-телекомунікаційних систем Збройних Сил України.

Там повідомили, що сайт українського флоту тимчасово не працював, оскільки хакери скористались вразливостями фреймворка, завдяки якому і створили веб-портал.

Також зафіксовано випадки безуспішних DDoS-атак проти офіційного веб-порталу Міністерства оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ атакує більш заразний штам коронавірусу Епсілон: чим небезпечний і як захиститися?

Роботу сайту ВМС, кажуть в оборонному відомстві, буде відновлено найближчим часом.

Наразі уповноваженими підрозділами проводиться робота щодо оновлення відомчих ресурсів в мережі Інтернет на належному рівні захисту.

Як нагадує "УП", ввечері 6 липня українці могли спостерігати проблеми у роботі сайтів Офісу президента, спеціальних служб, правоохоронних структур та низки інших державних установ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 5 областях викрили колекторів, які погрожували боржникам порно-компроматом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити