image
 |  2 22 Лютого 2021 | 14:21

СБУ викрила схему розкрадання коштів «Укрзалізниці»

Служба безпеки України виявила масштабну схему розкрадання державних коштів Укрзалізниці, які мали бути спрямовані на утримання одного з об'єктів критичної інфраструктури.

Про це інформує СБУ на своєму офіційному сайті.

Будьте першим свідком усіх новин, підпишіться на нашу стрічку у Google News

Зокрема повідомляється, що були привласнені кошти під час відновлення залізничного мосту на ділянці міжнародного сполучення Гомель – Чернігів – Київ. Цей об'єкт має надзвичайно велике значення. Він утримання його в належному стані залежить функціонування транспортного коридору, що пролягає Україною.

Зокрема відомо, що оборудку влаштували посадовці регіональної філії «Південно-західна залізниця»у спілці з керівництвом компанії-підрядника. В ході капітального ремонту об’єкту критичної інфраструктури зловмисники "на папері" підвищили обсяг виконаних робіт і вартість матеріалів. Це підтвердила низка досудових експертиз, які здійснила СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська громада отримала 317 тисяч з видобування бурштину

Стабільне та безпечне функціонування мосту опинилося під загрозою, але профільні фахівці за сприянням співробітників СБУ відновили його надійну роботу.

Злочинцям повідомили про підозру про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити