image
 |  5 20 Лютого 2023 | 15:48

Ще дві комісії Луцької міськради не підтримали звіт Заборольського старости

Ще дві комісії Луцької міськради - бюджетна та земельна - не підтримали звіт старости Заборольського старостинського округу Валерія Боярського.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Депутатів не задовольнила недостатня поінформованість старости округу щодо ситуації з можливими незаконними забудовами на землях сільськогосподарського призначення.

"Я не погоджував будівництва там. Цим земельний відділ займається. Я не в курсі, про що мова, мені треба кадастрові номери ділянок. Якщо мені їх скажуть, то я можу подивитись, що там відбувається", - плутано сказав Валерій Боярський на засіданні бюджетної комісії.

"Думаю, після чотирьох провальних комісій для старости Заборольського округу мер повинен зробити організаційно-кадрові висновки щодо доцільності його перебування на займаній посаді. Якщо людина не зовсім справляється з обов'язками і не в курсі, що відбувається на території округу, вона не може займати посаду старости, - прокоментував ситуацію заступник голови бюджетної комісії Володимир Пшибельський (фракція ВО "Свобода").

Зазначимо, що питання щодо земль сільськогосподарського призначення під Луцьком, на яких масово будуються котеджі, звернули увагу депутати земельної комісії.

Зокрема, така картина спостерігається поблизу лісу у Боголюбах. Хоча земля там сільськогосподарського призначення, однак це зовсім не заважає масово зводити на ній будинки і ігнорувати закон. Очевидно, що забудовники після завершення будівництва просто поставлять міську владу перед фактом і змусять узаконити дані об'єкти нерухомості.

"Поблизу Боголюбського лісу масово виростають котеджі. Будинки будують на землі сільськогосподарського призначення. Закон нікого вже не хвилює. Наші землі настільки родючі, що на них проростають котеджі, там, де мали б рости овочі та фрукти. До чого ми дійдемо з такою політикою?", - зазначив депутат від ВО "Свобода" Андрій Білан.

Нагадаємо, вперше невдоволення роботою старости Заборольського старостинського округу Луцької громади Валерія Боярського висловили депутати земельної комісії. Обранці громади закидали старості, що він значною мірою самоусунувся від проблем сіл і ігнорує багато запитів людей. Також незрозуміло, де був староста на початковому етапі війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю під Луцьком самовільно перекрили стовпчиками (ФОТО)

На роботу Боярського є багато нарікань. Люди телефонують, але не можуть сконтактувати зі старостою. Враження, що очільник не володіє інформацією, про те, що відбувається в громаді і не зовсім розбирається у своїх повноваженнях. Прийоми громадян фактично не проводяться. Є проблеми на території зі збором сміття. Будинок культури у селі Шепель як і раніше занедбаний, хоча заходи у ньому проводяться.

Згодом, комісія з питань майна Луцької міськради також не підтримала звіт старости Боярського. Спираючись на те, що в цілому робота голови неефективна. На території старостату є чимало зловживань, а пан Валерій не реагує на звернення людей оперативно, шукаючи причини в інших.

На фото давно зачинене приміщення будинку культури у селі Забороль. Працівники культури переїхали працювати до приміщення сільради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити