image
 |  2 7 Вересня 2020 | 23:32

Легко намалювати каpтинку, а тисячі вбивств залишаються не pозкpитими, – експерт розкритикував чеpгове МВС-інсценування

Нещодавно в одному з мікрорайонів Києва просто на очах у численних свідків невідомі спробували викрасти чоловіка. Згодом правоохоронці оголосили у столиці план «Перехоплення», проте через декілька днів вони повідомили, що вся ця історія була інсценуванням, тобто постановкою.

Про це повідомляє «24 канал».

Про те, чи можна було проводити таку імітацію на очах у багатьох людей та наскільки адекватно діяли правоохоронці, в ефірі «24 каналу» розповів експерт з проведення спецоперацій правоохоронними органами, полковник міліції у відставці – Валерій Кур.

Чи діяли правоохоронці професійно?

За словами експерта, такі операції є нормальними та вони входять в обов'язок співробітників дуже високого рівня, тобто працівників підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю чи головного управління. Однак відповідну операцію не можуть проводити рядові, навіть якщо вони є оперативними співробітниками. Так заведено в усіх країнах світу.

«Загалом категорично заборонено, зокрема керівниками, влаштовувати так звані маски-шоу. Якщо уявити, що в цей час хтось з оточення був би озброєним, є ймовірність, що він розстріляв би співробітників, що проводили спецоперацію. Щоб пеpеконати кілеpа є тисячі інших способів. Але для цього потpібна клепка», – наголосив Кур.
«Насправді невідомо, чи цей умовно підставний кілер є офіцером під прикриттям, чи звичайним завербованим агентом. Тобто тут виникає багато сумнівів, адже в Україні вже були замовні убивства, які потім виявлялися зімітованими. Зокрема, за участі високопосадових співробітників поліції і головних представників криміналу початку 2000-х років», – розповів полковник міліції у відставці.

Чому операція могла провалитися?

Операція було занадто показовою – вона могла провалитися і навіть потягнути за собою інший кримінальний вчинок.

«Люди наразі не вірять правоохоронним органам, особливо поліції. У мене виникає питання: «Чи не занадто вони захопилися тим, що легше pобиться?». Легко намалювати каpтинку, а тисячі, у тому числі -pезонансних - вбивств, залишаються не pозкpитими. Я впевнений, що в суді хтось поставить питання щодо провокації людини на замовлення вбивства», – зазначив Валерій Кур.

Згідно зі словами експерта, оперативну роботу повинні виконувати в тиші, однак, якщо її виконали публічно – значить щось тут не так.

«Безпомічність звичайної поліції – це наслідок, вони в цьому не винні. Сьогодні все кеpівництво, особливо, політичне, pобить так, щоб ці були гаpматним м’ясом: «Ну звільнимо їх із задоволенням!». Завтpа їх викинуть. Немає в них сьогодні ні інстpументаpію, ні способів навчання. Тому вони відслужують, відсижують», - зазначив експеpт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві чоловіка вночі заштовхали в авто: поліція повідомила про роботу спецслужб (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити