image
 |  1361 7 Січня 2024 | 19:19

Село на Волині отримало власний гімн

На останній минулорічній сесії Володимирської районної ради депутати затвердили гімн Володимира, слова до якого написав їхній колега Ярослав Гиць, а музику – відомий завдяки пісні «Волиняночка» не тільки в Україні, а й в далекому та ближньому зарубіжжі, самодіяльний композитор, заслужений працівник культури України «нововолинський соловейко» Олександр Каліщук. Їхня творча співпраця триває ось уже понад два десятиліття і приносить успіх.

Про це пише Слово правди.

Депутат обласної ради, колишній голова Локачинської райдержадміністрації, а нині начальник служби у справах дітей Поромівської об’єднаної територіальної громади Віктор Дудечко живе у селі Губин колишнього Локачинського району. Тут його коріння, як кажуть, з діда-прадіда. На Іваничівщині доля звела його з творчими особистостями – митцем від Бога Олександром Каліщуком та поетом Ярославом Гицем. Як щирий патріот своєї маленької батьківщині, ще понад два роки тому Віктор Дудечко, дізнавшись, що цей творчий тандем уже прославив у піснях багато селищ та сіл Прибужжя, попросив написати Ярослава Григоровича вірш про Локачі. На музику їх поклав Олександр Пилипович. І тепер це справжній гімн селища, котрим пишаються його жителі і який тепер часто звучить на багатьох урочистостях. До речі, презентація цього твору, що відбулася у місцевій музичній школі за участю авторів та багатьох гостей, й досі живе у пам’яті локачинців.

Нещодавно знову ж таки на прохання Віктора Дудечка Ярослав Гиць та Олександр Каліщук створили пісню про його рідне село Губин і під час різдвяно-новорічних свят вручили ноти та слова, аби вона швидше зазвучала на радість землякам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя адвокатів з Нововолинська отримало нагороди від Залужного

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити