image
 |  2 31 Січня 2020 | 20:59

Шахраї в Польщі підставили українця під кримінал роботою кур'єра

22-річному громадянину України заборонили виїзд з Польщі й завели на нього справу після неприємної історії, в яку він вляпався.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на cайт полції Підкарпаття, українець відгукнувся на оголошення про роботу кур'єром. В обов'язки входило забирати посилки й доставляти їх у вказане місце.

Кілька днів тому його відправили в гміну Цмолас (Підкарпатське воєводство) забрати посилку в місцевої жительки. Як виявилося, «роботодавці» українця виявилися звичайними шахраями.

Вони видурили в жінки чималу суму грошей за схемою «ваш онук в поліції» й відправили забрати їх кур'єра. Українець не знав, що став таким чином учасником шахрайської схеми. Посилку з грошима він привіз за потрібною адресою й віддав її отримувачу.

Наступного дня громадянина України затримала поліція. Після складання пояснень проти нього висунули звинувачення у ненавмисному заволодінні й допомозі приховування викрадених предметів. Чоловіка відпустили на підписку про невиїзд та з забороною покидати Польщу на момент слідства.

Згідно зі статтею обвинувачення, українцеві може загрожувати до 5 років польської тюрми. Правоохоронці також намагаються встановити особи шахраїв, які заволоділи грошима жінки. У польській пресі пишуть про понад 60 тисяч злотих, однак поліція суму не оприлюднює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі викрили чергових ділків, які заробляли на фіктивних дозволах на роботу для українців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити