image
 |  5 29 Січня 2020 | 18:33

У Польщі викрили чергових ділків, які заробляли на фіктивних дозволах на роботу для українців

Перед судом у місті Бидгощ можуть постати п’ятеро осіб.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на сайт Надвіслянського відділу прикордонної служби, слідчі Окружної прокуратури в Бидгощу встановили, що п’ятеро членів злочинної групи можуть бути причетними до організації незаконної міграції до Польщі майже 350 українців.

Схема виглядала традиційно: до ужендів праці та воєводських ужендів у Куявсько-Поморському та Мазовецькому воєводствах подавали заяви про намір працевлаштувати іноземців. Отримані «освядчення» й «зезволення» згодом продавали охочим клієнтам з України, а вже ті відкривали на їхній підставі візи до Польщі. Дозвільні документи насправді були фіктивними, оскільки організатори «схеми» не займалися працевлаштуванням.

Усім 5-м затриманим у справі оголосили підозру в організації незаконного перетину кордону, забезпеченні нелегального перебування в Польщі та отриманні документів шляхом надання завідомо неправдивих даних. На час слідства підозрювані перебуватимуть на волі однак на підписці про невиїзд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі закликали боротися за українських працівників: «Вони – наше майбутнє!»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити