image
 |  9 3 Червня 2021 | 16:17

Шацька селищна рада просить уряд відновити роботу пунктів пропуску на україно-білоруському кордоні

Шацька селищна рада одноголосно підтримала звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності відновлення роботи міжнародного пункту пропуску "Пулемець" або міждержавного пункту пропуску "Піща" на кордоні з Білорусією.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Ініціатором проєкту рішення є фракція ВО "Свобода".

На території Шацької територіальної громади Волинської області розташовані два пункти пропуску на україно-білоруському кордоні: міжнародний пункт пропуску "Пулемець" та міждержавний пункт пропуску "Піща", які розташовані на відстані 15 км один від одного. Але від початку дії адаптивного карантину на території України функціонування даних пунктів пропуску було призупинено. Шацька територіальна громада є прикордонною територією, що межує з республікою Білорусь та Польщею.

Відстань від селища Шацьк до м.Брест (Білорусія) становить 95 кілометрів. На території громади проживає велика кількість населення, яка пов'язана родинними зв'язками з жителями сусідньої Білорусі. Через це, ще до початку дії адаптивного карантину на території України, на цих двох пунктах пропуску спостерігався пасажиропотік в обидві сторони, який зростав на вихідні та святкові дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаки контрабандистів вивезли з Ковеля на нову стоянку

На даний час найближчим пунктом пропуску на україно-білоруському кордоні є міжнародний пункт пропуску "Доманове", який розташований на відстані 150 кілометрів від селища Шацьк, а від населених пунктів Шацької громади, які знаходяться в біля самого кордону (с.Пулемець, с.Ростань, с.Піща) відстань становитиме 160 – 170 км. Така відстань до найближчого пункту перетину кордону викликає незручності для жителів територіальної громади.

Враховуючи вищевикладене та у зв'язку з покращенням ситуації щодо захворюваності населення на COVID-19, депутати Шацької селищної ради Волинської області звертаються з проханням розглянути можливість відновлення функціонування міжнародного пункту пропуску "Пулемець" або міждержавного пункту пропуску "Піща" на україно-білоруському кордоні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити