image
 |  5 4 Вересня 2019 | 23:31

Шацький нацпарк похизувався «заробітками» з туристичного сезону

Шацький нацпарк з червня по вересень заробив на туристах 838 тисяч гривень.

Про це інформує прес-служба Шацького НПП.

І так, на території нацпарку діє два екологічних пости «Венське» та «Медик».

Впродовж літнього відпочинкового періоду, з 4 червня по 2 вересня на постах було зібрано 838 755 гривень. З них було сплачено 274 731 гривень за встановлення та обслуговування біотуалетів та 263 600 гривень за вивіз ТПВ. Куди ділись ще 300 424 гривні – у прес-службі не вказали.

Нагадаємо, що раніше інформували, що з 1 по 31 липня на постах працівники нацпарку зібрали 267 тисяч 130 грн. З них сплатили 95,5 тисяч грн. за встановлення та обслуговування біотуалетів на пляжах та 100 тисяч 475 грн за вивіз твердих побутових відходів. Ці цифри не сходились із сайтом «Кордон», на якому теж буде інформація про екологічний збір із посиланням на лісників.

Читайте також: «Той хто не платить - халявщики та жлоби», - Бондар про екологічний збір

Хочемо наголосити, що не дивлячись на те, що у нацпарку посилаються на ст. 47 Закону України «Про природно-заповідний фонд» про встановлення плати за відвідування території парку, ця сплата є добровільною і не може бути примусовою для її відвідувачів.

Також у Шацькому нацпарку похизувались досить низьким рівнем туристів – приблизно 150 тисяч туристів. Тому запрошують відвідати національний природний парк восени.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити