image
 |  0 14 Травня 2020 | 08:32

Шок! 46 немовлят, народжених від сурогатних матерів для іноземців, перебувають у готелі Києва

46 немовлят, народжених від сурогатних мам, знаходяться у київському готелі "Венеція", оскільки через закриття кордонів їх не можуть забрати батьки.

"Українська правда" опублікувала відео клініки репродуктивної медицини BioTex та подала коментар уповноваженої Верховної ради з прав людини Людмили Денісової на сторінці в Facebook.

"Україна знову потрапила в епіцентр скандалів щодо захисту прав дітей, народжених методом сурогатного материнства.

❗️У соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширено відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, які наразі перебувають в одному з київських готелів. Усі ці діти народжені методом сурогатного материнства від іноземних громадян різних країн", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-дружина луцького футболіста Тимощука: «Він завжди намагається використовувати дітей проти мене»

Відео, яке опублікувала клініка, призначене для сурогатних батьків із різних країн: США, Італії, Іспанії, Великої Британії, Китаю, Франції, Німеччини та інших.  

На ньому персонал повідомляє, що з дітьми все добре, хоча чутно дитячий плач. Зазначається, що немовлята перебувають під наглядом педіатрів.  

Водночас, як видно із відео, усі 46 дітей перебувають в одній кімнаті.

Повідомляється також, що знаходяться вони у готелі Києва під назвою "Венеція".

Відзначимо, що відео розмістили лише на міжнародній версії сайту клініки, водночас на українській та російській версіях воно відсутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина українського футболіста виставила «подружку» на аукціон: стартова ціна – $1000

Денісова вже заявила, що вказана інформація є підтвердженням того, що ситуація із наданням послуг сурогатного материнства цією клінікою є системною. Вона назвала сурогатне материнство проблемою, яка потребує негайного реагування.

"Даний відео-ролик є підтвердженням, що ситуація із наданням послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламуються та представляються як «товар високої якості».

Це свідчить про те, що державою не вживається всіх належних заходів щодо захисту прав дітей та гідне ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати.

Наголошую, сурогатне материнство в Україні – проблема, яка потребує комплексного та негайного реагування. Надання таких послуг іноземним громадянам може призвести у першу чергу до порушення прав дітей та до ситуації, у якій Україна не здатна захистити своїх громадян.

Зауважую, наразі, необхідним є внесення змін до законодавства України та закріплення вимоги щодо можливості застосування репродуктивних технологій методом сурогатного материнства виключно для громадян України", – написала Денісова.

Омбудсман застерігає, що через надання таких послуг іноземцям можуть порушуватись права дітей. Окрім того, Україна у таких ситуаціях не здатна захистити своїх громадян. Денісова також закликала внести зміни до законодавства, щоб послугами сурогатного материнства користувались лише українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкішна: українська чемпіонка світу з муай-тай знялася напіоголеною в Карпатах (ФОТО)

"❗️Звертаюся до Національна поліція України, Міністерство охорони здоров'я України , Міністерство соціальної політики України з вимогою щодо негайного реагування на ситуацію, що виникла навколо дітей, народжених за допомогою сурогатного материнства, об’єднання зусиль для невідкладного удосконалення законодавства у частині застосування репродуктивних технологій сурогатного материнства для іноземців та недопущення безконтрольного вивезення дітей за кордон.

Діти в Україні не повинні бути об’єктами торгівлі людьми❗️" – додає Людмила Денісова.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити