image
 |  2 16 Жовтня 2018 | 17:20

Швейцарія арештувала кошти бізнесмена-втікача Сергія Курченка

«На рахунках арештовано кошти в загальній сумі 2 мільйони доларів», - заявили в Генпрокуратурі.
Швейцарія за клопотанням Генеральної прокуратури України арештувала кошти бізнесмена-втікача Сергія Курченка.
Про це повідомляє прес-служба ГПУ, пише Главком. 
«Наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури про міжнародну правову допомогу на рахунках арештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів США», - заявили в Генпрокуратурі.

У ГПУ зазначили, що здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно створення злочинної організації Віктора Януковича та її структурного підрозділу під керівництвом Сергія Курченка, а також вчинення у її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших.
«Про підозру в участі у вказаній злочинній організації та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі зокрема повідомлено службовим особам ПАТ «Брокбізнесбанк», який за даними слідства був підконтрольний учасникам злочинної організації», - повідомили у прес-службі.

Зазначається, що слідством було встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один із колишніх службових осіб ПАТ «Брокбізнесбанк» отримував значні суми коштів.
За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації, встановлено один з рахунків, на який, за даними слідства, перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави, додали у ГПУ.
Раніше ЗМІ з посиланням на дані Нацполіції повідомили, що екс-депутат Партії регіонів Сергій Кацуба, який причетний до справи так званих «вишок Бойка», вже не перебуває в розшуку. Крім того, в розшуку не перебуває і екс-голова правління «Брокбізнесбанку» Сергія Курченка Олександр Динник. 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення Волині скорочується: смертність перевищує народжуваність

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити