image
 |  5 12 Листопада 2022 | 22:31

Син волинського депутата, якого спіймали на вимаганні хабарів, отримав квартиру у новобудові

Начальник відділу призову Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Анатолій Герез отримає ордер на двокімнатну квартиру в новобудові на вулиці Глібова у Ковелі.

Про це стало відомо сьогодні, 10 листопада, на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради, - пише Ковель медіа.

Нагадаємо, Анатолія Гереза було затримано співробітниками Служби безпеки України поблизу військкомату під час отримання хабаря від одного із місцевих мешканців. Правоохоронці підозрюють офіцера на систематичному вимаганні хабарів.

Кримінальне провадження щодо нього (справа №159/2113/22) зареєстроване у Ковельському міськрайонному суді 3 червня 2022 року. Головуюча у справі суддя Юлія Волкова вирок ще не винесла.

Виконавчий комітет Ковельської міської ради двічі обговорював надання ордера на квартиру Анатолію Герезу – у січні і травні цього року. Зважаючи на той факт, що він є обвинуваченим, виконком не наважився позитивно вирішити квартирне питання.

Анатолій Герез подав судовий позов до виконкому. Суддя Ковельського міськрайонного суду В’ячеслав Лесик ухвалив позов задовольнити частково, зобов’язавши виконавчий комітет повторно розглянути подання Квартино-експлуатаційного відділу та прийняти рішення про видачу спеціального ордера на вселення позивача та членів його сім’ї у службове приміщення.

І ось сьогодні члени виконкому шляхом так званого «мовчазного голосування» вирішили таки видати ордер.

В декларації про доходи та майно, яку Анатолій Герез подав 17 лютого 2021 року, вказано, що він має у своїй власності три земельні ділянки (0,15 га, 0,12 га, 0,15 га), дві з них розташовані в селі Колодяжне, а одна – не зазначено, де саме знаходиться у Ковельському районі. Дружина Олена Герез має квартиру в місті Хмельницькому.

Як уже повідомлялося, його батько – відомий на Ковельщині аграрник Сергій Герез, депутат Ковельської районної ради від Аграрної партії України; член постійної депутатської комісії з питань сільського господарства, екології та земельних ресурсів; директор та один із засновників сільськогосподарського ТОВ імені Лесі Українки у селі Колодяжне (один із кінцевих бенефіціарних власників – бізнесмен та ексголова Ковельської райдержадміністрації Іван Смітюх).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити