image
 |  1247 22 Лютого 2024 | 23:31

Скандал на Волині: Декілька сіл залишилися без автобуса

Жителі відразу декількох сіл Торчинської громади в один день виявилися відрізаними від лікарні, аптеки і ринку. Автобус, який щодня сполучав села з Торчином та Луцьком, 3 місяці тому просто перестав їздити.

До села Воютин, сусідніх сіл Скірче і Гать та ще декількох сіл Торчинської громади три місяці тому, 21 листопада перестав їздити автобус Луцьк-Бережанка.

Серед селян - пані Людмила, мама по військовослужбовця. Жінка досі не може оговтатись від смерті сина. Та попри біль в душі мусить опанувати себе і працювати, бо після втрати дитини і годувальника лишилася зовсім сама.

«Я не маю чим добратися на роботу. Я встаю в 5-ій годині, щоб шукати по трасі, хто мене підбере. Як мені добиратися», - плаче жінка.

Автобус Луцьк-Бережанка мав чотири рейси в день, їхав з Луцької автостанції на Забороль, Антонівку, Городок, Одеради, звідти в сусідні Сьомаки, Гать, Тертки, Воютин, Скірче, Бережанку.

«Дуже зручний був маршрут Луцьк-Бережанка, тому що я сідала в Гаті я сідала без 10 хвилин 7 і я встигала на роботу на 8 годин. Всі хто їхав, всі встигали на роботу. Це був дуже зручний маршрут», - розповідає пані Людмила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі села Княгининок Луцької громади водії-далекобійники влаштували зону відстою

21 листопада автобус зник. Людям пояснили, причин дві - розбиті дороги і нерентабельність, буцімто, новий 58-й маршрут Луцьк-Сьомаки відібрав в автобуса на Бережанку добру частину пасажирів.

«Луцьке ОТГ пустило до Сьомаків, крайньої точки своєї ОТГ, до нашої сторони 58 маршрутку, яка має 12 рейсів і тоді тут мало стало людейі перевізники не схотіли возити», - каже села Скірче Павло.

Павло зі Скірче, він священник, його дружина Ірина працює в Луцьку. Вже третій місяць з їхнього села в обласний центр немає жодної маршрутки.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити