image
 |  0 16 Лютого 2020 | 10:02

Скандал у Луцьку: на одній із вулиць міста зрізали дерева

У Луцьку зрізали дерева вздовж пішохідної доріжки неподалік храму Всіх святих землі Волинської, – розповідає пенсіонерка Надія, яка живе поряд.

Живе неподалік Надія Кирилівна: “Мені жалко, бо холодочку не буде, а то так буває їдеш і був холодочок. Ще б вони стояли, але комусь заважали”.

Живе неподалік Віктор Яручик: “Дерева, як і росли багато років просто зрізані і це в місті, де у нас постійно відбувається зріз дерев у різних мікрорайонах. Місто заселяється, будинків стає все більше, а дерев все менше. Прикро. Луцьк називає себе європейським містом, а щоб бути європейським, треба дбати про озеленення, здоров’я наших дітей”.

Священик Володимир Яцишин каже, що пішохідна доріжка належить до території храму Всіх святих землі Волинської та показує документ від 19 вересня 2019 року, в якому є дозвіл зрізати 30 дерев: 19 кленів, 8 ясенів, три аличі. Він каже, що після цього двічі приїжджали поліцейські брати свідчення, бо скаржилися люди.

Читайте також: Луцькі прикордонники зупинили автобус, який перевозив 5000 пачок сигарет

Священик Володимир Яцишин: “Бачите, нормальне дерево одне, друге лишилося, в основному, які в аварійному стані. І ще б потім сказали, що ми винні, бо це територія храму. Тому прийняли рішення їх видалити і далі облагородити. Чоловік має пожертвувати ялинки, сосни, щоб гарно їх там у ряд посадити, зробити стояночку, бо машин багато приїжджає”.

Інспектор відділу екології міськради Олег Гелета розповідає, за яким принципом обирають дерева, що зрізують.

Заступник начальника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета: “Спочатку надходить звернення, тоді виїжджає комісія, оглядає дерева та складає акт – чи потребує видалення чи відмовний акт. Після цього збирається комісія, голосується і приймається або позитивне, або відмовне рішення. Є можливий нахил дерева, є дуплистість, трухлявість, всихання скелетних гілок, наявність омели. Може бути перестійний вік”.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити