image
 |  4 16 Червня 2021 | 22:46

Скасували вимогу тесту для українців, що повертаються з-за кордону

Уряд у зв’язку з переходом всієї країни до "зеленого" рівня за ситуацією з коронавірусом скасував вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус або самоізоляції для українців, що повертаються з-за кордону, та іноземців з правом постійного проживання в Україні.

Відповідне повідомлення опублікував Урядовий портал, - повідомляє "Європейська правда".

"При "зеленому" рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ", - зазначають у повідомленні МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпуса списали 10 тисяч із бюджету на святкування Дня журналіста?

"Згідно зі спільним рішенням Мінцифри із МОЗ, відтепер не потрібно буде встановлювати мобільний застосунок "Вдома" при поверненні з-за кордону до України", – уточнює у своєму повідомленні Міністерство цифрової трансформації.

Громадянам інших країн для в’їзду і далі обов’язково мати страховий поліс, що враховує і випадок захворювання на COVID-19, а також негативний тест або довідку про повний курс вакцинацїі:

– негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше 72 годин до перетину кордону;негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону)

– негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону);

– документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восьмирічний волинянин став блогером, щоб навчати інших, як компостувати відходи (ВІДЕО)

Уточнюється, що у разі повернення на території України іншого рівня епідемічної небезпеки замість нинішнього "зеленого" вимога тесту або самоізоляції повернеться, незалежно від країни прибуття.

Самоізоляція не буде вимагатися за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого за 72 години до перетину кордону, або негативного експрес-тесту, або ж документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Додатково: У Держприкордонслужбі України УП уточнили, що розпочнуть виконувати зазначене рішення уряду, коли відповідні зміни набудуть чинності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити