image
 |  5 12 Січня 2021 | 19:20

Скоротили працівників та боргують зарплати: у лікарні на Волині виникли проблеми

Працівникам Волинської обласної психіатричної лікарні заборгували майже 7 мільйонів гривень зарплати.

Про це у вівторок, 12 січня, під час бюджетних слухань у Волинській обласній раді розповіла директорка психіатричної лікарні Людмила Юрко, - інформує Перший.

За її словами, минулого року заклад отримав 73,8 мільйона гривень, що на 18 мільйонів менше, ніж у 2019-му. Проблеми з’явились після приєднання лікарні в селищі Олика.

«Вона фактично не фінансувалась. Фінансувалося лише 12-те відділення посиленого нагляду», – пояснила Людмила Юрко.

Відтак працівники наразі отримали аванс за листопад (борг – 2,7 мільйона гривень). Зарплату за грудень їм поки не виплатили (борг – 4,2 мільйона гривень).

За останній рік скоротили 158 працівників. Щоб отримати додаткове фінансування, лікарня хоче підписати договори з Нацслужбою здоров’я про надання нових послуг: надання стаціонарної паліативної допомоги, роботу мобільних паліативних бригад, мобільних бригад надання психіатричної допомоги амбулаторним хворим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькому виконкому на баланс передадуть 5 авто

Договори планують підписати з 1 квітня, тож наразі невідомо, чи вдасться отримати додаткове фінансування.

Також Людмила Юрко сказала, що можна перевести хворих з Олики до Липин, однак голова Волинської обласної ради Григорій Недопад вважає, що питання не на часі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити