image
 |  2 28 Листопада 2019 | 22:55

Слідами наших публікацій: перевірять скандальну забудову у «Старому місті»

Управління з питань праці Луцької міської ради перевірить будівельні майданчики скандальних будівництв.

Про це йдеться у розпорядженні секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта.

З 1 грудня цього року, управління з питань праці Луцької міської ради проведе моніторинг на дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства з охорони праці на будівельних майданчиках на території Луцької міської територіальної громади згідно з наданими повноваженнями.

В разі невиконання приписів про усунення порушень у визначені терміни, скеровувати відповідні матеріали до управління Держпраці у Волинській області, а у випадку не усунення порушень, які створюють загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків, повідомляти Луцький відділ поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області.

Нагадаємо, що днями ми повідомляли про те, що у «Старому місті», за адресою Драгоманова, 3 проводять реконструкцію будинку і на будівельному майданчику були помічені молоді особи без належного захисного будівельного одягу. Цими особами можуть бути робочі або ж звичайні перехожі, адже до будівельного майданчику є вільний доступ. Очевидно, що про засоби індивідуального захисту для них ніхто не подбав, як і обмеження доступу до майданчика.

До слова, аналогічне будівництво, без будівельного паспорту та без засобів індивідуального захисту здійснюється за адресою: вулиця Гаврилюка, де декілька тижнів тому невідомі теж розпочали будівництво.

Довідково: роботодавець зобов'язаний організувати належний облік і контроль за видачею працівникам засобів індивідуального захисту у встановлені терміни, забезпечити інформування працівників про належні їм засоби індивідуального захисту.

Чи забезпечив роботодавець усі ці умови, маємо надію, перевірять уже найближчим часом працівники управління з питань праці Луцької міської ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити