image
 |  5 25 Грудня 2020 | 22:47

«Слугам народу» підготували «темники», як коментувати протести ФОПів

Аналітичний та інформаційний відділи фракції «Слуга народу» підготували для депутатів ефірні тези, в яких пояснюють, як коментувати протести фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Документ з ефірними тезами для «слуг» опинився у розпорядженні «Бабеля».

У партії радять наголошувати, що влада завжди готова почути людей, а особливо підприємців, які страждають від коронакризи та карантинних обмежень. У зв’язку з цим, зазначають автори документа, Рада відтермінувала на рік введення касових апаратів та РРО, а президент підписав закон.

Також «слугам» пояснюють, що залишили ці вимоги лише для трьох «ризикових груп» – ювелірне виробництво, виготовлення ліків та обладнання і техніки, які потребують обслуговування.

«Ухвалення такого рішення може не влаштовувати лише тих, хто свідомо за допомогою системи ФОПів уникає оподаткування. Це великі ринки та торговельні мережі. Якщо не проводити фіскалізацію, то це означає — залишати державу без коштів на виплату зарплат, пенсій та забезпечення інших обов’язкових видатків», — вказують аналітики.

Також у документі пояснюють, як коментувати ставлення до протестів, на яких вимагають скасувати карантинні обмеження, та називають ці вимоги «абсолютно безвідповідальними».

«Питання про карантинні обмеження можуть вирішуватись не від того, хто і чого бажає, а від того, в якому стані перебуває медична система і як суспільство в цілому може пройти цей складний час. Усі країни світу і майже всі у Європі вводять обмеження в тій або іншій формі. Україна намагається встановити такі обмеження, які і дозволяють стримати поширення інфекції, і дозволяють дати бізнесу можливість працювати. Настільки, наскільки це можливо, ми це робимо», — пишуть автори тез.

Окремо «слугам» радять наголошувати, що ФОПів першої групи, переважно підприємців, які торгують на ринках або надають прості побутові послуги, використовують для емоційного тиску. У документі радять запевняти, що для таких підприємців немає жодних обовʼязкових касових апаратів, РРО тощо.

«Програмні реєстратори і звичайні (касові апарати) мають однаковий статус. Тобто спеціальний касовий апарат купляти не треба – можна встановити собі на телефон чи комп’ютер безкоштовну програму-реєстратор, скачавши її з сайту податкової – там можна вести всю документацію, вести облік товару, видавати (надсилати покупцю) електронні чеки», — розповідають автори тез.

Окремо «слугам» нагадують про створення президентом Зеленським Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва

У Зеленського вперше відреагували на протести ФОП. В Офісі президента створять координаційну раду, яка працюватиме як дорадчий орган в Офісі президента і має допомогти вирішити проблеми підприємців, яких в Україні нараховується близько 1,8 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У недолугих свої жарти, – ФОПи відповіли «Кварталу 95»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити