image
 |  4 23 Липня 2021 | 19:40

Службу зовнішньої розвідки при Зеленському очолив випускник академії ФСБ Росії

Президент України Володимир Зеленський вирішив змінити керівника Служби зовнішньої розвідки України. Замість Валерія Кондратюка тепер цю посаду обійматиме Олександр Литвиненко.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Крім того, Зеленський звільнив Литвиненко з посади голови Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД), де той працював з серпня 2019 року.

Литвиненко народився у 1972 році у Києві. Освіту здобував в Інституті криптографії, зв'язку і інформатики академії Федеральної служби контррозвідки Росії (як запевняє сайт НІСД, у 2015 році пройшов люстраційну перевірку). Там він вчився на спеціальності «прикладна математика».

У 2009 році він також закінчив вивчення правознавства у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, а в 2013 році — закінчив Королівський коледж оборонних наук у Великій Британії.

Зараз Литвиненко є доктором політичних наук, професором та генералом-майором запасу. Він також нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня та відзнакою президента України — ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові послання і руки у бинтах: суд у Луцьку продовжив Кривошу термін тримання під вартою

А де працював?

Як інформує Громадське, у 1994-1998 роках Литвиненко працював головним спеціалістом управління урядового зв'язку Служби безпеки України.

А з 1998 по 2005 рік був на різних посадах Національного інституту стратегічних досліджень: старшим консультантом, завідувачем відділу, заступником директора та першим заступником директора.

Потім ще 5 років Литвиненко працював у структурах Ради національної безпеки й оборони та СБУ.

У 2010-2014 роках він був радником директора Національного інституту стратегічних досліджень, а у 2014-2019 роках — заступником секретаря РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наpодні «pозваги»: депутати і депутатки побилися через перейменування шкіл у ліцеї та гімназії (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити