image
 |  5 23 Жовтня 2023 | 23:31

Смерть воїна на кордоні з Білоруссю: історія Героя з Волині

Молодший сержант Панасюк Сергій загинув 25 лютого 2023 року від вогнепального поранення на півночі Волині неподалік українсько-білоруського кордону.

Його історію розповіли на сторінці «Янголи на щиті.Ратне».

Народився Сергій 1 листопада 1989 року в селі Сільце. Там же закінчив середню школу. В 2005 році вступив в Горохівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування, де здобув освіту агронома.

З 23 червня 2014 року по 31 черпня 2014 року безпосередньо брав участь в антитерорестичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності країни, у Луганській та Донецькій областях.Сергій перебував у місцях, де велися запеклі бої.

З 2020 по 2021 рік пішов служити за контрактом. З початку повномасштабної війни Сергій не зміг стояти осторонь, тому став на захист своєї країни та свято вірив у Перемогу. 26 лютого 2022 року був призваний на службу та призначений командиром третього відділення першого взводу першої стрілецької роти 53 окремого бат.100 ТрО

«Він був справжнім. Таких мало. З такими, як Сергій, воювати не страшно», - розповідав командир.

«Ми з тобою, брате, пройшли не мало. Ти з перших стояв у черзі за зброєю. Ти прожив так мало, але зробив так багато... Наш обов'язок перемогти в пам'ять про тебе», - сказав військовий священослужитель.

«Він дійсно був справжнім патріотом. Мужнім, чесним, справедливим, а головне - добрим по відношенню до людей. Дуже любив своїх діток, рідних. А незадовго до своєї смерті зустрів справжнє кохання, але, на жаль, бути щасливим довелося недовго. В нього завжди була фраза: «Жень, якщо не ми, то хто буде захищати? І віддавши своє життя, тепер захищаєш нас з неба. Тепер ти командир небесної роти. В наших серцях ти назавжди», - розповіла сестра Женя.

Похований Сергій у рідному селі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському селі не менше тридцяти хлопців пішли боронити Україну

У скорботі плаче згорьована мати, не можуть змиритися з важкою втратою рідний брат, сестра, кохана, численні родичі та друзі. Без батька залишилося двоє діток.

Панасюк Сергій нагороджений:

  • відзнакою Президента України «За участь в антитерорестичній операції»
  • в 2017 році пам'ятним нагрудним знаком «Ілловайськ 2014».
  • у 2017 року відзнакою «Командира 14 ОМБР» та нагрудним знаком «За мужність та відвагу» - нагрудним знаком «Відвага та честь»
  • нагрудним знаком «Учасник бойових дій» 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити