image
 |  14 22 Квітня 2021 | 15:13

Сошичненська сільрада вимагає притягувати колаборантів до криміналу

Депутати Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волині одноголосно підтримали внесений фракцією ВО «Свобода» проєкт рішення щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм».

Про це стало відомо під час сесії сільської ради 22 квітня.

Проєкт рішення «Про Звернення Волинської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо підтримки Проєкту Закону №2549 від 06.12.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм)» вніс на сесію та презентував депутат сільської ради від ВО «Свобода» Сергій Бортнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилісному одноголосно підтримали звернення щодо звільнення бранця Путіна та заборону колаборантів

«Сьомий рік поспіль на Сході України триває війна з Росією. Крім зовнішнього ворога, маємо внутрішнього – прихвостні Москви продовжують не визнавати Росію агресором, ведуть із ворогом переговори та публічно схвалюють дії окупанта, вступаючи з ним у колаборацію. У той час тільки за лютий 2021 року на фронті загинуло 18 українських воїнів, загалом із початку року загиблих уже – більше трьох десятків, а вогонь російських окупаційних військ по українських позиціях не припиняється.

Просування наративу про громадянську війну на Донбасі – це насправді казка окупанта, яку він розповідає через соціальні мережі та куплені в Україні ЗМІ, зокрема телеканали. Будь-які партнерські стосунки з російським агресором мають бути зупинені, а державні зрадники – колаборанти – притягнуті до кримінальної відповідальності», – наголосив Сергій Бортнюк.

Він також нагадав, що ще 6 грудня 2019 року Проект Закону №2549 від 06.12.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм)» зареєструвала народний депутат України Савчук Оксана Василівна. Законопроект пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 1111 про колабораціонізм, встановити кримінальну відповідальність для колаборантів за: публічні заклики до державної зради; невизнання Росії агресором; свідому співпрацю з окупантом; виготовлення і розповсюдження матеріалів із закликами до колабораціонізму.

В підсумку депутати одноголосно підтримали звернення щодо необхідності невідкладного прийняття такого законопроєкту, закликавши президента та голову Верховної ради України винести його на розгляд у сесійну залу Верховної Ради в найкоротший термін, розглянути та ухвалити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботу мера Горохова курує депутат Волинської облради від Аграрної партії, - голова фракції ВО «Свобода»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити