image
 |  4 18 Грудня 2019 | 22:50

Справа Шеремета: адвокат вимагає від МВС спростування щодо родини АТОвців

Захист родини АТОвців Грищенків вимагає спростування від Міністерства внутрішніх справ щодо ймовірної причетності їх до вбивства журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

Джерело: Адвокат Владислава Грищенка Віталій Ковальчук у Facebook

Пряма мова: "Офіційно. Захист вимагає від МВС спростування брехні, в тому числі, про причетність родини Грищенків до вбивства Павла Шеремета".

Деталі: Адвокат каже, що готує позов до суду та чекає на реакцію МВС. Він оприлюднив текст вимоги про спростування.

За словами захисника, на брифінгу силовики продемонстрували матеріали слідства, в тому числі фотозображення ймовірних підозрюваних, зокрема й Інни й Владислава Грищенків.

Ковальчук підкреслює, що слайд із фото супроводжувався пояснювальними написами, які вказують на них як на "виконавців злочину".

За його словами, коментарі високопосадовців МВС свідчать про їх "переконаність у доведеності вини підозрюваних", а частина частина коментарів носить явно маніпулятивний характер та спрямована на штучну демонізацію затриманих осіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брифінг по справі Шеремета: непрофесійний, «сирий», показний і швидко підготовлений PR, – адвокат

Таким чином на думку адвоката, порушено презумпцію невинуватості підозрюваних у різних провадженнях, в тому числі Грищенків.

Справі передувало те, що поліція на спецбрифінгу 12 грудня назвала Владислава й Інну Грищенків серед можливих причетних до вбивства Шеремета, однак підозру їм досі не оголошено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС кинуло велику тінь на весь ветерансько-волонтерський рух, – лучанка Майя Москвич про справу Шеремета

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити