image
 |  0 28 Листопада 2018 | 14:22

Стала відома вартість підготовки інспекторів з паркування у Луцьку

На підготовку одного муніципала з паркування потрібно витрати 200 тисяч гривень.

Про це повідомила директор Департаменту муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська.

Чиновниця відзначила, що з юридичної точки зору процедура є не дуже досконалою.

«Щоб запустити одного муніципала, який займатиметься паркуванням у місті, потрібно витрати 200 тисяч гривень. Нам потрібно купувати для нього спеціальний планшет вартістю 140 тисяч гривень, хоча на ринку можна придбати такий же за 8 тисяч. Крім того, закон передбачає наявність спецзв’язку. А лише одна фірма в Україні має такий зв’язок. Але ми сподіваємося, що зможемо оформляти протоколи на порушників письмово, а не електронно. Взагалі ж правила паркування готові на 40%. При такій законодавчій базі працювати дуже важко. Одна справа написати закон, а інша – його практичне застосування», - поскаржилася на проблеми Юлія Сиротинська.

Вона також розповіла, що у місті планується робота двох інспекторів з паркування. Їх діяльність має окупитися за півтора місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Луцьком підприємство викидає у повітря отруйні речовини

«Найбільше проблем з паркуванням виникає у місті по вулицях Винниченка, Кравчука, Бандери, Карпенка-Карого, а також поблизу Центрального ринку та Київського майдану», - додала начальник луцьких муніципалів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити