image
 |  2 14 Травня 2021 | 21:00

Травневий «міністpопад»: Степанов та ще два міністри уряду Шмигаля йдуть у відставку

Міністра охорони здоров’я Максима Степанова очільник Кабміну Денис Шмигаль хоче відправити у відставку. Крім того, Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій подали заяви про відставку за власним бажанням.

Про це повідомила речниця голови ВРУ Дмитра Разумкова – Ольга Туній у Facebook.

"Офіційно повідомляю, що до Верховної Ради України надійшло подання Прем’єр-міністра України про відставку Міністра охорони здоров’я Максима Степанова", - йдеться в повідомленні.

Подальшу долю міністра будуть вирішувати нардепи. Саме вони мають проголосувати за його відставку. 

За даними "Української правди", Степанов 14 травня був в Офісі президента. Там Зеленський запропонував йому написати заяву про відставку за власним бажанням. Степанов узяв час на роздуми, проте поки він думав, прем’єр підписав подання на його звільнення.

Що відомо про скандали, у які «влип» очільник МОЗ

Як повідомляє 24 канал, за майже рік на посаді міністра охорони здоров'я Максим Степанов потрапив у низку скандалів. Навколо міністра ще з літа ходили чутки стосовно його відставки.

Нагадаємо, серед найгучніших скандалів були конфлікт з НСЗУ і НАБУ, марні обіцянки стосовно дати початку вакцинації, закупівля захисних костюмів для лікарів за майже у два рази дорожчими цінами тощо.

Розслідування НАБУ: подробиці скандалу

Раніше Національне антикорупційне бюро підтвердило, що розпочало розслідування за фактом зловживання під час закупівлі вакцин проти COVID-19. 10 лютого стало відомо про відкриття кримінальної справи через зловживання під час закупівлі вакцин проти коронавірусу. Мовиться про те, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов міг бути причетним до закупівлі вакцин китайської компанії Sinovac по завищеній ціні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук відрікся від старшого брата: його вдова розповіла подробиці (ВІДЕО)

Незадовго до цього заяви про відставку за власним бажанням подали Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Те, що заяви вже надійшли до Ради "Українській правді" підтвердили у парламенті. Зокрема, про це повідомила речниця голови Верховної Ради Ольга Туній.

Заяву про звільнення також написала і заступниця Петрашка – Світлана Панаіотіді. Проте зробила вона це тоді, коли Кабмін звільнив очільника "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Як раніше повідомляла УП, питання щодо відставки Степанова і Криклія на Банковій почали порушувати ще минулої осені. Ймовірними кандидатами на їх заміну називали заступника Степанова та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка у відповідне міністерство та Олександра Кубракова, що нині очолює "Укравтодор", - у Мінінфраструктури.

Петрашко протримався на посаді міністра більше року. Призначили його на посаду ще у березні 2020 року.

Криклій же прийшов до Кабміну ще з Олексієм Гончаруком, у серпні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація виглядає так, що одні агенти Москви усувають інших, щоб бути головними лобістами Путіна в Україні, - депутат Волиньради

Як зауважує 24 канал, у відставку також можуть відправити міністра юстиції Дениса Малюську та главу Мінфіну Сергія Марченка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити