image
 |  13 23 Лютого 2021 | 21:39

«Стерненку – волю»: у Луцьку відбулася акція проти ув'язнення Стерненка (ФОТО)

Біля Волинської обласної прокуратури ввечері 23 лютого відбулася акція "Волю – Стерненку". Підтримати засудженого одесита вийшли понад сім десятків лучан.

Кількість учасників акції повідомив Суспільному представник поліції діалогу Василь Климюк.

Лучани вийшли на акцію з плакатами у руках із закликами звільнити засудженого Сергія Стерненка. Більшість лучан розповіли, що про захід дізналися із соцмереж.

Як розповів Суспільному учасник акції, луцький політолог Антон Бугайчук, жодна з політичних сил не причетна до організації заходу. З його слів, люди вийшли, щоб нагадати лучанам про несправедливість системи правосуддя в Україні.

Під час заходу вийшла з ладу електроопора, що поруч з прокуратурою. Стовп почав диміти. Як повідомив представник поліції діалогу Василь Климюк, на місце вже викликали представників "Луцьксвітла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь палає: у Києво-Печерській Лаврі скликали з’їзд «Представників захоплених храмів УПЦ»

Як зафіксував власкор «ВолиньUA», на акції протесту також присутні працівники патрульної поліції та поліції діалогу.

Нагадаємо, 23 лютого колегія суддів Приморського районного суду Одеси ув'язнила на 7 років та 3 місяці колишнього очільника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Йому закидають викрадення місцевого депутата Сергія Щербича, розбій та зберігання зброї. Також суд вирішив конфіскувати половину всього майна, що належить Стерненку. Його затримали одразу в залі суду та відправили до СІЗО.

Через рішення суду в Одесі відбулися сутички між правоохоронцями та активістами. Люди блокували поліцейську автівку, яка везла Стерненко до слідчого ізолятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькому ліцеї встановили меморіальну дошку загиблому «Климу» Ігорю Климюку (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити