image
 |  4 15 Лютого 2019 | 09:14

Суд арештував підозрюваного в організації вбивства Гандзюк з правом застави

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Про це повідомляє Insider

Шевченківський районний суд Києва арештував Мангера до 3 березня із правом внесення застави. Сума застави - 2 млн 497 тис грн.   

Після оголошення рішення суду адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що у його підзахисного немає таких коштів. 

"У Мангера немає таких коштів. Ми будемо залучати боргові кошти. В тому числі я позичу Владиславу Мангеру. А також будемо звертатись до тих, хто обіцяв допомогу". 

Мангера арештували в залі суду і доставлять в СІЗО. 

Захист Мангера клопотав про обрання запобіжного заходу не пов’язаного з триманням під вартою і апелював до того, що сам Мангер з’являється до суду і не буде нікуди тікати. 

Прокуратура клопотала про обрання Мангеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 березня без застави. 

За твердженнями прокуратури, Мангер має будинок у Відні і може втекти, обвинувачення стверджує, що якщо чиновник залишиться на свободі, то може знищити докази причетності до вбивства активістки. 

Попередньо в суді було досліджено близько 500 сторінок документів із клопотання прокуратури про арешт Мангера, зокрема – протоколи допиту підозрюваних, свідків, слідчих експериментів та висновки експертів та лікарів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, як Мангер готував убивство Гандзюк

Нагадаємо: 

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеруоголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. 

Згодом генпрокурор Юрій Луценко розповів, як, за версією слідства, Мангер готував убивство Гандзюк.

13 лютого суд почав обирати Мангеру запобіжний захід, однак не встиг зробити це протягом одного дня і переніс засідання.

Під час засідання Мангер звинуватив у вбивстві Гандзюк Службу безпеки.

У відповідь СБУ назвала слова чиновника наклепом.

31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.

Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін.

Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим.

Після цього Мангер заявив, що припиняє членство в "Батьківщині" на час розслідування.

9 лютого "Батьківщина" виключила Мангера зі своїх лав і рекомендувала піти з облради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити