image
 |  4 2 Червня 2021 | 20:59

Суд заарештував майно Шарія в Іспанії, – журналіст

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Печерський суд наклав арешт на майно підозрюваного у держзраді в Україні блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомив сам Юрій Бутусов у мережі Facebook, джерела УП у правоохоронних органах, пресслужба СБУ в коментарі "Українській правді".

З посиланням на джерела Бутусов повідомляє, що заарештовано майно Шарія:

– Вілла в Іспанії у Таррагоні;

– Житло у Таррагоні;

– Банківські рахунки в іспанському Caixabank; в російському Raiffeisen Bank і в East-West United Bank S.A.

"Суд також ухвалив рішення про тимчасовий доступ до речей і документів Шарія, які становлять банківську таємницю в Hsbc Bank Canada", - йдеться у прямій мові Бутусова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада підтримала звернення щодо заборони ОПЗЖ та «Партії Шарія»

Тим часом джерело УП у правоохоронних органах підтверджує арешт майна Шарія.

Однак пресслужба СБУ в коментарі "Українській правді" зазначає, що ця інформація –  таємниця досудового розслідування і розголошенню не підлягає.

"Наразі дана інформація становить таємницю досудового розслідування і до моменту реалізації ухвал суду та фактичного накладення арешту розголошенню не підлягає", – повідомляють у спецслужбі.

Нагадаємо, що 16 лютого Анатолію Шарію, який проживає в Іспанії, було повідомлено про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

Литва позбавила блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в Україні у державній зраді, статусу біженця.

10 травня 2021 року Шарію анулювали усі документи та оголосили його персоною нон грата.

У 2012 році Шарій переконував литовську владу, що він переслідується з боку режиму президента Віктора Януковича. За його словами, він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян остаточно відмовилися пускати на Євро-2020 в Данію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити