image
 |  5 26 Квітня 2019 | 20:02

Супрун розповіла про користь короткого голодування

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зруйнувала міфи про чищення організму від шлаків. Їх ніхто ніколи не бачив, але вони є. Вивести їх реально.

"Очистити організм від "шлаків", яких ніхто ніколи не бачив, можна. Але "шлаки" - це старі молекули і органели клітин, а "чистити" тіло треба не соками, клізмами або рисом, а голодуванням", - пише на своїй сторінці Facebook Супрун.

Голодування може бути корисним. Воно серед ряду інших факторів (можливе просто обмеження калорій і фізичні навантаження) активує автофагію - "самопоїдання". Цей процес в тілі постійний, але слабкий. Автофагія допомагає знищувати мієлоїдні бляшки в нейронах при хворобі Альцгеймера. Періоди голодування допомагають нормалізувати вагу і баланс холестерину.

"Для кращого запуску автофагії голодування має тривати протягом 18-24 годин. Для "очищення клітин від шлаків" необхідно робити розвантажувальний день або пропускати вечерю і сніданок. Можна їсти тільки в певний період дня: наприклад, з 11:00 до 18:00 - але не постійно. Іншими шляхами "обмеження калорій" є підхід, коли ми харчуємося, як зазвичай, але влаштовуємо дні дуже обмеженого споживання їжі. Популярний варіант 5х2, коли ми п'ять днів їмо, як завжди, і два дні споживаємо не більше ніж 500-600 ккал", - вважає Уляна Супрун.

Голодування протипоказане людям, які "заїдають стрес", вагітним жінкам, діабетикам 2 типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про причини оніміння кінцівок уві сні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити