image
 |  2 3 Грудня 2020 | 08:32

«Супутник V»: Лікарі стали масово звільнятися після вказівки Путіна щодо масштабної вакцинації від COVID-19

Президент Росії Володимир Путін розпорядився почати масову вакцинацію жителів країни від COVID-19 препаратом «Супутник V».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на «Інтерфакс».

Відповідне доручення уряду Путін озвучив 2 грудня на нараді щодо відкриття багатофункціональних медцентрів Міноборони.

За його словами, найближчим часом буде вироблено близько 2 млн доз препарату «Супутник V», що дає можливість почати масштабну вакцинацію населення, насамперед лікарів і вчителів.

«Якщо ви вважаєте, що ми до такого кроку підійшли впритул, то просив би вас організувати роботу так, щоб у кінці наступного тижня ви приступили до масштабної вакцинації», – сказав Путін, звертаючись до віцепрем'єрки Тетяни Голікової.

Чиновниця заявила, що наступного тижня завершаться всі підготовчі заходи й вона доповість про готовність.

«Домовмося так, що ви наступного тижня не доповісте, а вже почнете масштабну вакцинацію», – відповів Путін.

Водночас російська журналістка Марина Литвинович повідомила у Facebook, що медики в Москві віддають перевагу звільненню з роботи, аніж безплатному щепленню.

«У московських поліклініках почали масово звільнятися лікарі – через обов'язкове щеплення від коронавірусу. Лікарі не хочуть робити щеплення, а їх змушують під загрозою звільнення», – написала Литвинович.

У коментарях до посту користувачі підтвердили цю інформацію, описуючи випадки з конкретних медзакладів.

Щодо обов'язкового вакцинування лікарів думки розділилися. Одні підтримали медиків, посилаючись на непідтверджену ефективність російських вакцин і пов'язані з цим ризики. Як відомо, препарат «Супутник V» не пройшов усіх стадій клінічних випробувань і не сертифікований.

Інші заявили, що самі з нетерпінням чекають щеплення, а медпрацівникам вони просто необхідні, щоб не наражати на небезпеку пацієнтів.

Дехто запропонував не звільнятися, щоб уникнути вакцинації, а створювати протестні групи.

У коментарях люди запропонували створити протестні групи проти вакцинації.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

У серпні 2020 року Росія зареєструвала першу вакцину від коронавірусу. У Міноборони Росії заявили, що в створенні вакцини брали участь військові фахівці та вчені Національного дослідницького центру ім. Гамалії.

Деякі добровольці, які протестували російську вакцину від коронавірусу, захворіли на COVID-19.

Російський журналіст Олексій Пивоваров підхопив коронавірусну інфекцію через два місяці після щеплення експериментальною вакциною виробництва РФ «Супутник V».

Російська вакцина від коронавірусу (COVID-19) не пройшла всіх стадій випробувань. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ не може бути щеплений російською вакциною проти COVID-19, оскільки препарат ще не сертифікований, а глава держави не може стати добровольцем на випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективність 99%: український санітайзер протестували на штамі коронавірусу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити