image
 |  11 27 Липня 2022 | 13:07

"Свобода" зареєструвала у Верховній Раді Декларацію про надання незалежності поневоленим московією народам і країнам

Народний депутат від ВО «Свобода» Оксана Савчук зареєструвала у Верховній Раді проект Декларації про надання незалежності поневоленим московією народам і країнам (№7596 від 27.07.2022).

У проєкті рішення констатується, що московія - колонізаторська імперія, що постала шляхом загарбання чужих народів і територій. Московська імперія у різних її інтерпретаціях - це завжди тюрма народів. На жаль, на Заході досі визнають право росії на панування, хоча усі колоніальні імперії світу давно розпалися.

"Всі вільні нації мають стати в обороні прав поневолених московією народів, які вона прирекла на смерть політичну, смерть національну, смерть культурну. Саме зараз слушний час не допустити, щоб проміння свободи вільних націй блищало на рабських кайданах поневолених московією народів. Їх однозначно треба розбити.

Нарешті маємо зробити те, що не було зроблено у 1991 році. Треба добити московського імперського монстра і визволити поневолені московією народи шляхом її розподілу на незалежні національні держави. Це створить передумови для миру і співпраці на величезному просторі від Балтики до Тихого океану.

Настав час свободи для народів Ідель-Уралу, Карелії, Північного Кавказу, Сибіру й Далекого Сходу, козацьких земель та інших досі поневолених московією народів, зокрема й тих, що, як білоруський народ, потрапили в колоніальну залежність у ХХІ столітті.

Час вигнати московію з окупованих нею територій України, Литви, Естонії, Молдови, Грузії, Японії та Фінляндії.

Московська колоніальна імперія мусить бути знищена, а поневолені нею народи звільнені!" - проголошується у проєкті документу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як мародери при владі грабують українських військових

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити