image
 |  2 21 Січня 2019 | 11:38

Свободівці Луцька та Маневиччини доставили різдвяні подарунки бійцям російсько-української війни

Активісти Луцької міської та Маневицької районної організацій ВО «Свобода» 18-20 січня 2019 року побували на сході та півдні України, доставили бійцям російсько-української війни з Московією на Донбасі різдвяні подарунки та гуманітарну допомогу. Делегацію очолював заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

Волонтерська поїздка відбувалася в рамках діяльності Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська та комбатантського об’єднання «Легіон Свободи». У складі волонтерської групи перебували свободівці з Луцька Сергій Миронюк, Сергій Герук та учасник російсько-української війни, член «Легіону Свободи» Сергій Зиза. Маневицьку «Свободу» представляли член районного комітету Сергій Кізей та учасник російсько-української війни, член «Легіону Свободи» Анатолій Скороход.

У ході поїздки волиняни доставили різдвяні подарунки та волонтерську допомогу бійцям декількох бойових підрозділів. Це насамперед – бійці зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» Збройних Сил України поблизу Троїцького та Верхньоторецького на Донеччині, де несуть бойову вахту націоналісти. Відвідали також бійців роти патрульної служби поліції особливого призначення «Світязь» ГУ НП у Волинській області, в якій служив учасник поїздки Сергій Зиза. Не залишилися без подарунків і бійці 4 роти «СІЧ» батальйону спецпризначення полку «Київ», яку очолює представник «Легіону Свободи» з Ківерцівщини, старший лейтенант Максим Морозов (позивний «Лютий»).

Серед доставленого бійцям на передову – ліки та медикаменти, продуктові набори, зокрема сало, олія, часник, мед, гриби, домашні закрутки, смаколики; засоби гігієни та миючі побутові засоби; вологі антибактеріальні рушники (замінники душу в умовах відсутності води «Швидкий душ») – від ТМ «Helen&Shnayder». Доставили на передову також теплі речі, дитячі листи, малюнки і смаколики – від школярів та колективу Гораймівської ЗОШ Маневицького району (директор – Микола Давидюк), солодку продукцію від колективу фабрики «Ласка» та депутата Волинської обласної ради Юрія Цейка (фракція ВО «Свобода»).

Волинський обласний комітет гуманітарного забезпечення війська щиро дякує за надану безоплатну волонтерську допомогу в цій поїздці керівникам і колективам ДВТП «Волиньфармпостач», обласного дитячого медичного територіального об’єднання, обласного госпіталю для інвалідів і ветеранів війни, обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання, директору ТМ «Масляна» з Луцька Юрію Русінову, підприємцям м'ясного відділу Центрального ринку міста Луцька, фермерам із Маневиччини Олександру і Михайлу Махновцям, багатьом іншим доброзичливцям. Чималу допомогу надали також представники Берестечківської громади, яку очолює свободівка Валентина Залевська.

Діставшись до міста-побратима Луцька Волновахи, волонтери з Волині подарували місцевому храму святого Миколи Чудотворця ікону Цар Слави, а місцевим бібліотечним закладам – добірку книг від Луцького Хресто-Воздвиженського братства Андрія Первозваного (голова – Андрій Бондарчук) та ветерана національно-визвольних змагань із селища Колки Маневицького району Петра Мосійчука. Після цього спільно з місцевими мешканцями взяли участь у водохресних купаннях поблизу Волновахи та продовжили волонтерську поїздку на позиціях, де служать волинські бійці.

«Побачене та почуте під час спілкування як з військовими, так і з цивільними переконує: український дух і українські цінності на Донбасі утверджуються. Донбас – уже не той, що був іще рік-два тому. І головна заслуга в цьому – наших бійців, які оберігають ці землі від навали московської орди та «руського міра». Наші побратими, які воюють проти московських окупантів під червоно-чорними прапорами, виконують тут іще й просвітницьку місію – руйнують московські міфи та формують в інших українців гордість за свою країну та наших Героїв, куючи майбутню спільну Українську перемогу», – прокоментував результати поїздки Олександр Пирожик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити