image
 |  2 26 Серпня 2021 | 08:43

Таліби закликали жінок залишатися вдома, поки бойовики «не навчені» їх поважати

Угруповання "Талібан", яке захопило владу в Афганістані, закликає жінок не виходити з дому самостійно та не працювати, оскільки бойовики ще "не навчені" їх поважати.

Як інформує CNN, речник талібів заявив, що жінки не повинні працювати заради власної безпеки. Таким чином, він посилив побоювання щодо толерантності до жінок, яку бойовики обіцяли ще зовсім недавно.

Водночас, у "Талібані" запевняють, що вказівка лишатись удома буде тимчасовою та дозволить владі знайти шлях, щоб гарантувати "повагу до жінок". Він також визнав, що такі заходи є необхідними, оскільки їх військові "постійно змінюються і не навчаються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дав орден «регіоналу», який виступав проти Майдану, – ЧЕСНО

Варто зауважити, що коли "Талібан" востаннє перебував при владі у 1996-2001 роках, то бойовики заборонили жінкам працювати, виходити самостійно з дому та змушували їх закривати все тіло.

Як нагадує "УП", Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет розповіла про численні докази важких злочинів талібів, включно зі стратами мирних жителів Афганістану.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити