image
 |  5 26 Грудня 2018 | 10:57

Топ перерізаних «лєнточок» на Волині у 2018 році

Бути чиновником, прожити життя і не перерізати «лєнточку» – то вважай, що бути з першокласною кралею та не поцілувати її бодай у носик… 

«Лєнточка» – то символ вищого світу, де кожен чиновник тобі – брат і сват та колега по партії. «Лєнточка» – то символ посивілого комуняцького стабільного застою, що пропах давньоминулим дефіцитом. Так, саме дефіцитом уваги до своєї чиновницької персони. Кожного, хто прийшов на посаду, ніби магнітом тягне до ножиць, якими хочеться бодай щось перерізати. І байдуже, що твій вклад у подію, з нагоди якої ти перерізаєш лєнточку, сумнівний, а місцями – просто смішний. Та головне – щоб сонцесяйний об’єктив фотографа впав саме на тебе – тримача ножиць.

Ми цілий рік спостерігали за життям по-новому і сміялись, як малі діти, коли бачили ці «великі відкриття» і ті гарненькі червоні «лєнточки» у руках, а за ними, подекуди, – першокласний пшик.

То що ж відкривали у 2018 році? Наше видання підібрало найбільш помпезні відкриття в році, що минає, адже пророблена робота вимагає не тільки надутих нашвидкоруч «бальонів», а й похвали.

1. Електрогазозварювальники тепер живуть по-новому

Олександр Савченко цього року наперерізався добряче. За державні кошти гасав із райцентру в райцентр і механічно робив один рух – перерізав. Добрався він і до Каменя-Каширського. Ні, не щоб поспілкуватися з народом, а щоб перерізати «лєнточку» у місцевому ВПУ. Бо там без нього не запустили би сучасне обладнання та техніку для навчальних майстерень у рамках підготовки спеціалістів професії «Електрогазозварник».

2. Забрав у Кіндера ножниці – і все сам, все сам…

І так полюбилася Савченку ця справа, що він тепер не оминає жодного ВПУ. Он, уже в Ковелі відібрав у Кіндера ножиці і сам кинувся на «лєнточкову амбразуру». Після традиційних перерізань відбулася коротка розмова про важливість дефіцитних професій та роздача грамот викладачам ВПУ. Ну, все, як дядько Брєжнєв заповідав…

3 . Без «лєнточки» але з нардепом 

Геть безславно і навіть без «бальонів» нардеп Гузь і його помічники відкривали зупинку у селі Ласків Володимир-Волинського району. І в підсумку, після чергових нахвалянь один одного, дійшли висновку, що на такій зупинці буде комфортно чекати автобус. Ну, так, точно не дує! Особливо по ногах.

І так Гузь старався скрізь «посвітитися», що, за даними моніторингу Громадянської мережі ОПОРА, став лідером серед волинських мажоритарників – як той, хто найчастіше використовував технологію «самопіару» на бюджетних ресурсах. Зокрема, найчастіше у публікаціях чи на публічних заходах були зафіксовані заяви про те, що «за підтримки народного депутата» було відновлено чи збудовано об’єкти в його окрузі, або ж що «з ініціативи депутата» було закуплене обладнання для комунальних закладів в окрузі, або ж що «за сприяння нардепа» з держбюджету було виділено субвенцію на розвиток громади.

4. І потекло… молочко після приїзду Савченка 

Будівництво сучасного молочного комплексу європейського типу у невеликому селі Задиби Турійського району обійшлося підприємству «Перлина Турії» у понад 24 мільйони гривень. Найбільше уваги гостей отримав унікальний шведський доїльний зал «карусель» на 24 корови одночасного видою. У 2018 році для комплектації молочного комплексу закупили велику рогату худобу зарубіжної селекції: 168 голів нетелів голштинської породи з Федеративної Республіки Німеччина та 99 голів – із Республіки Польща.

«Му!» – мукнула коровка голштинської породи, коли Олександр Савченко перерізав червону «лєнточку». І добре, що то – не іспанська корида, інакше волинські ЗМІ мали би про що писати весь день.

5. Таки втиснулись у двері!!! 

У Ківерцівському районному територіальному медичному об'єднанні (РТМО) після ремонту відкрили другу частину акушерсько-гінекологічного відділення. І це – дуже добра новина. Приємно, коли дитинка народжується в чистоті й теплі.

Але чиновники теж, як на світ народились, – так швидко приперли на подію, як майбутня мама на пологи. Комусь таки не вистачило місця у дверному проємі, лише натруджені рученятка ледь втримують ножнички, як видно на фото.

«Могла б і поступитися місцем ця дама в халаті? Вона тут щодня в пологовому ходить», – подумали ручки зліва.

Аби не вивалити двері, варто установам та організаціям від них відмовлятись, або ж дверний отвір робити хоча би метри три, щоби перерізальник, окрім рук, міг всунути в об’єктив камери ще й своє личко.

6. При перерізанні «лєнточки» жодна тваринка не постраждала

У лісі, лісі темному,

Там «лєнту» натягли,

Прибіг на дійство заєнько,

Йому не налили…

Нова лісова дорога з’явилась у Добренському лісництві ДП «Камінь-Каширського ЛГ». На її здачу в експлуатацію завітав цілий десант чиновників: зокрема, в.о. начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук, голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус, голова Добренської сільської ради Камінь-Каширського району Петро Матвійчук, головний підрядник «ДОФ-арбо» Анатолій Бусько, лісничі та майстри лісу ДП «Камінь-Каширське ЛГ» на чолі з директором Вячеславом Кузьмичом.

Також на перерізанні «лєнточки» були помічені сім’я білочок, три ворони та лисичка, бо решта мешканців лісу впали у сплячку, так і не дочекавшись нової європейської дороги.

P.S. При перерізанні «лєнточки» жодна тваринка не постраждала.

О, великі твої справи, чиновнику: наперерізався, наїздився по районах, відкрив собі та світові Волинь. Наше видання пропонує у 2019 році ввести премію «Золоті ножиці Волині» – і відразу ж вручити її Олександру Савченку. Адже, попри закриті підприємства, нульове залучення іноземних інвестицій, він все-одно знаходить де, що і кому перерізати. Тепер усім має бути зрозуміло, що сила – не в праці, не в людях і не в інвестиціях. Справжня сила – в червоній «лєнточці»!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити