image
 |  2 21 Серпня 2019 | 14:01

ТОВ «Баффало» відхрестилось від причетності до затоплення мосту у Боровичах

Волинське підприємство ТОВ «Баффало» відхристилось від причетності до затоплення порому у селі Боровичі Маневицького району.

Про це повідомляють у прес-службі підприємства.

Нагадаємо, що у селі Боровичі Маневицького району затонула поромна переправа, а через гори сміття, яка лишається на воді річки Стир, люди щодня переходять із одного берега на інший.

Дана екологічна катастрофа виникла давно, а одна із поромних переправ у населеному пункті слугувала важливою переправою для жителів прилеглих сіл Четвертні та Грузятина.

У листі, яке надійшло в редакцію «ВолиньUA» від прес-служби ТОВ «Баффало» заперечують свою причетність до затонулого порому. Запевняють, що жодного звернення-клопотання щодо допомоги в розчищенні річки до підприємства не надходило. Техніку для розчищення річки надав інший підприємець. Правда його у листі не вказали.

Також додали, що питання сміття гостро стоїть у селі. Тому для Борович в травні 2019 року були закуплені контейнери для збору сміття. І наразі очікується їхнє встановлення.

І від цієї проблеми, підприємство знову відхрещується та перекладає вину на інкогніто-підприємця. Мовляв чому вони не встановлені, всі питання до підприємця, який мав би виконати ці відповідні роботи. Натомість на дворі кінець літа, а контейнерів досі немає. Тому виникає більше питань ніж відповідей, хто врешті-решт бездіє: місцева влада чи якісь там підприємці?

Читайте також: На той берег – по сміттю: як жителі Борович переходять річку Стир (ФОТО)

До слова, ТОВ «Баффало» у Маневицькому районі займається вирощуванням великої рогатої худоби. Підприємство використовує землі навколишніх сіл, зокрема села Боровичі, для випасу худоби і вирощування сільськогосподарських культур. Тому для даного підприємства, затонулий пором, слугував чи неєдиним шляхом переходу техніки, рогатої худоби з одного берега річки на інший. Тому у вирішення даної соціально-екологічної проблеми мали б бути теж зацікавлені.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити