image
 |  0 2 Грудня 2020 | 18:57

Тpиває pобота над пpоєктом pегламенту Волиньpади VIII скликання

Сьогодні, 2 грудня, відбулось розширене засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією. Участь у роботі комісії взяли голова обласної ради Григорій Недопад, перший заступник голови облради Юрій Поліщук та заступник Григорій Пустовіт, а також керівники та представники усіх фракцій, які створено в обласній раді.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Волинської обласної ради.

Зокрема: голова фракції «За Майбутнє» Ігор Лех, голова фракції «Батьківщина» Андрій Козюра, голова фракції «Європейська Солідарність» Юлія Вусенко, голова фракції «Слуга Народу» Ігор Лісовськи та представник фракції Аграрної партії України Тарас Щерблюк.

Нагадаємо, згідно сесійного рішення, цю комісію очолює голова фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів. Він зауважив, що згідно вимог чинного законодавства на другому пленарному засіданні сесії депутати зобов'язані затвердити Регламент обласної ради восьмого скликання.

«За основу ми пропонуємо взяти Регламент обласної ради VII скликання. Однак, прийшло багато нових депутів із досвідом роботи у радах інших рівнів, у політиці, у юридчній сфері і я не виключаю, що у них будуть певні зауваження, пропозиції чи доповнення до цього документу. Регламент - має бути узгоджений до найменших деталей, щоб у нас під час сесій не виникало непорозумінь та конфліктів», - наголосив він.

Депутат Роман Карпюк схвально охарактеризував документ, за яким рада сьомого скликання працювала попередні п'ять років та запропонував колегам не вносити у цей документ суттєвих коректив. Депутат Андрій Козюра зауважив, що документ має для роботи ради стратегічне значення та попросив, аби на його вивчення та внесення правок депутатам був виділений увесь наступний тиждень.

В результаті нетривалої дискусії, члени комісії рекомендували головам фракцій обласної ради вносити свої пропозиції до проекту Регламенту обласної ради VIII скликання та подавати їх на електронну адресу куратора постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією (maxameliivan@ ukr.net) до понеділка, 7 грудня 2020 року.

Окрім цього, у ході засідання члени комісії також прийняли організаційні рішення. Заступником голови комісії обрано депутата Олександра Тиводара, а секретарем став обранець Сергій Ніщик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо кадрами в місті буде займатися Гузь, то результати будуть невтішні, - депутат Нововолинської міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити