image
 |  2 18 Грудня 2018 | 07:19

«Церква без Путіна»: німецькі ЗМІ пишуть про глибинну суть створення помісної української церкви

За словами посла України, ЗМІ і громадськість у Німеччині починають розуміти глибинний сенс створення незалежної Православної Церкви України.

Як повідомляєє 5 канал, Топ-темою ЗМІ у Німеччині, зокрема, на Першому каналі ARD, який має понад 10 млн глядачів, а також у найвідомішій щоденній газеті Німеччини "Süddeutsche Zeitung", є новина про те, що Українська Церква відділяється від Москви.

Про таке написав посол України в Німеччині Андрій Мельник в своєму Twitter.

Так, дипломат зазначає, що в німецькій пресі пишуть про радісні настрої, які панують в українському суспільстві, і що ця подія сприймається як "остаточна незалежність" від Росії. Журналісти роз'яснюють німецьким читачам причини, через які Українська Церква тривалий час перебувала під владою Москви. 

Також, увагу акцентують і на тому, що в результаті визнання незалежної Церкви в Україні, Патріарх Кирило, а разом з ним і російська влада, втрачають не тільки силу та вплив, а й гроші. Крім того, Росія звинувачує Порошенка у використанні цієї ситуації для зміцнення власних позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За участь в Об`єднавчому соборі у Кіріла відсторонили вже шістьох священнослужителів

Нагадаємо, як повідомляв 5.UA, 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі обрали предстоятеля Української Помісної Церкви. Ним став єпископ Української Православної Церкви Київського Патріархату Епіфаній. Того самого дня Вселенський Патріарх благословив Епіфанія та запросив до Константинополя для отримання Томоса.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити