image
 |  9 4 Червня 2021 | 21:40

Туристичний зліт на Волині: 120 дітей змагалися за першість (ВІДЕО)

120 дітей віком від 10 до 14 років взяли участь у відкритому туристичному зльоті Боратинської громади.

Про це розповів «Суспільному» методист відділу культури сільської ради Микола Каліш.

Три дні учні одинадцяти шкільних команд змагалися у різних туристичних дисциплінах. За станом здоров’я учасників спостерігала медична сестра Людмила Рудь. Безпеку та охорону табору здійснювали працівники Луцького райуправління поліції, розповів начальник сектору превенції Михайло Купчак.

Туристичний зліт на території Боратинської громади відбувається втретє. Цього року до учнів шкіл Боратинської громади приїхали діти з села Гаразджа Підгайцівської громади.

Туристичний табір розбили у баївсьому парку поблизу джерела. Тут третій день учні живуть у наметах, харчуються та змагаються. Воду набирали з джерела та готували їжу на вогні.

«Впродовж трьох днів відбувалися різного роду спортивно-туристичні змагання. У перший день школярі вчилися переправлятися на байдарці, веслувати, велосипедом долати перешкоди. У другий день діти долали навісну переправу, вчилися фігурному веденню велосипеда, бігли крос. У третій день змагалися з веслування на байдарках», — розповів методист відділу культури сільської ради Микола Каліш.

Екіпаж Лаврівського ліцею показав найкращі результати з веслування на байдарках. Андрій Сохацький був у команді переможців. Каже:

«Ми зробили перезаплив із Гаразджею. В них був час 1.07, а в нас 1.05. І так вийшло, що ми взяли І місце. Кращий результат».

Тренер Володимир Казаков каже: захоплення спортивним туризмом розвиває у дітей і фізичні та розумові здібності. Після обіду, 4 чернвя, школярі повернулися додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє волинян потрапили в українську збірну Warrior Games

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити