image
 |  4 25 Травня 2021 | 10:24

У Європі та Укpаїні припиняють польоти над Білоруссю і авіасполучення з нею (ФОТО)

Станом на ранок 25 травня дев'ять авіакомпаній зупинили авіаперельоти над територією Білорусі: Air France (Франція), Finnair (Фінляндія), SAS (Швеція), Avia Solutions (Кіпр), LOT (Польща), Wizzair (Угорщина), AirBaltic ( Латвія), KLM (Нідерланди) і Lufthansa (Німеччина).

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Також Укpаїна, Литва і Великобританія заборонили прибувати в країни літакам, які слідують через Білорусь.

Так сьогодні Кабінет міністрів вирішив припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня.

«З 00 год. 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП «Украерорух» вжити для цього необхідних заходів. Крім того, українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь», - заявив Денис Шмигаль.

Державна прикордонна служба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Відзначимо, що саміт Євросоюзу ухвалив рішення заборонити білоруським авіакомпаніям польоти в ЄС, а також закликав авіаперевізників ЄС уникати польотів над Білоруссю. Рішення ще не вступило в силу, воно повинне бути погоджене і затверджено в Раді ЄС на рівні міністрів.

Також на саміті закликали Міжнародну організацію цивільної авіації провести розслідування інциденту з посадкою рейсу Ryanair в Білорусі.

Нагадаємо, що США, Великобританія, Чехія, Німеччина, Латвія, Литва, Ірландія та Польща засудили перехоплення літака Ryanair і затримання засновника NEXTA, журналіста Романа Протасевича. Також країни закликали заборонити польоти над Білоруссю.

Додамо, що після того, як авіаперевізників ЄС закликали відмовитися від польотів над територією Білорусі, над нею практично зникли літаки.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна повністю припинить авіасполучення з Білоруссю і перенаправляє всі рейси в обхід її повітряного простору. Відповідне питання 24 травня президент Володимир Зеленський доручив опрацювати уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повністю припинить авіасполучення з Білоруссю, – Данілов

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити