image
 |  5 24 Травня 2021 | 21:20

Україна повністю припинить авіасполучення з Білоруссю, – Данілов

Україна повністю припинить авіасполучення з Білоруссю і буде переспрямовувати всі рейси в обхід її повітряного простору. Відповідне питання 24 травня президент Володимир Зеленський доручив опрацювати уряду.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» після наради в Офісі президента. Там представники влади обговорили затримання в Мінську засновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Вказане рішення Зеленський ініціював «з огляду на рівень небезпеки та нахабства викликів демократичним цінностям, які створює своєю діяльністю влада Білорусі в безпосередній близькості до кордонів України», сказав секретар Ради національної безпеки і оборони.

Він також наголосив, що «затримання 23 травня білоруського опозиційного журналіста в Мінську – це відкритий виклик усьому демократичному світу, нахабне нехтування міжнародними нормами і правилами».

Нагадаємо: екстрена нарада уряду щодо авіасполучення з Білоруссю відбудеться 25 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Боротимуся з націоналістами»: нардеп Шевченко про кроки після виключення з фракції «Слуга народу» (ВІДЕО)

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL:

Протасевича затримали в Мінську 23 травня. Літак, у якому він перебував, здійснив екстрену посадку в Білорусі після повідомлення про нібито мінування. З деталями інциденту можна ознайомитися тут.

Батько Романа назвав це добре спланованою акцією спецслужб. Чоловік порівняв подію з терористичним актом.

У мережі опублікували повну версію переговорів диспетчера з екіпажем літака Ryanair, який екстрено посадили в Мінську.

Інцидент із затриманням Протасевича викликав великий міжнародний резонанс. Що загрожує владі Білорусі за це – читайте в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни в риториці Зеленського та «повітряні маневри» Лукашенка, — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити