image
 |  2 12 Липня 2021 | 13:08

У Харкові чиновники «наварили» 5 мільйонів на харчуванні дітей

Посадовці Харківської міської ради організували злочинну "схему" на закупівлі харчових продуктів для дошкільних закладів, чим завдали бюджету збитків на 5 мільйонів гривень.

Про це інформують Національна поліція, Харківська обласна прокуратура.

"Оперативники встановили, що під час проведення державних закупівель посадові особи структурних підрозділів Харківської міської ради свідомо надавали переваги підконтрольним фірмам. Надалі з ними укладали договори на постачання харчових продуктів до дошкільних навчальних закладів міста.

Попри повний розрахунок, продукція постачалась не у повному обсязі та за завищеними цінами. Крім того, її якість не відповідала характеристикам, зазначеним у документації конкурсних торгів", - йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що тільки на закупівлі молочної продукції було привласнено понад 5 мільйонів гривень. Остаточну суму збитків встановлять під час слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська поліція розслідує обставини утоплення неповнолітньої

9 липня провели понад 30 обшуків у приміщеннях управлінь Харківської міської ради, комунальної організації та підприємств, а також за місцем мешкання фігурантів провадження. Правоохоронці вилучили "чорнові" записи, фінансово-господарську документацію фірм-підрядників, а також 250 тисяч доларів та 250 тисяч євро.

Як зазначає "УП", кошти вилучили у банківських комірках, відкритих фігурантами на підставних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський просить Раду позачергово легалізувати канабіс (ДОКУМЕНТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити