image
 |  2 10 Листопада 2022 | 14:56

У Києві демонтують пам'ятники Щорсу та Ватутіну: а що в Іваничах?

В Києві демонтують пам’ятники радянському воєначальнику Миколі Ватутіну й одному з військових ватажків більшовиків під час радянсько-української війни Миколі Щорсу. Проте на Волині, очільниця Іванич Лідія Томашевська досі тримається за радянський танк.

Про демонтаж радянських ватажків у столиці повідомив Олександр Ткаченко.

"Сьогодні на засіданні Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики України з подолання наслідків русифікації та тоталітаризму прийняли важливі рішення. Спойлер: Ватутіну і Щорсу не місце в публічному просторі України. Детальніше згодом, в офіційному рішенні Ради", - написав він у фейсбуці. 

Голова Центру досліджень політичних цінностей Олександр Доній зазначив, що пам'ятники Ватутіну і Щорсу демонтують.

"Щойно завершилося засідання експертної "комісії з дерусифікації" при Міністерстві культури та інформаційної політики. І сьогодні ми прийняли рішення - вважати за необхідне демонтувати ці споруди-пам'ятники Щорсу і Ватутіну", - написав Доній. 

А в невеликому селищі Іваничів, що на Волині, голова Лідія Томашевська досі підтримує радянську символіку. Очевидно, що роки "Партії регіонів", яку так полюбляла Томашевська, даються в знаки. Саме тому Іваничі стають центром "заповідника совка" у Волинській області.

Навіть у період широкомасштабної війни росії на території України голова Іваничівської громади Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

В час, коли окупаційні війська знищують українські знамена, вбивають мирне населення та тероризують народ, голова сільради Томашевська захищає символіку, яка представляє московський режим.

Слід зазначити, що очільники великих міст беззаперечно і рішуче демонтовують пам'ятники радянського минулого. Відтак, у Харкові 9 листопада демонтували погруддя російського письменника Олександра Пушкіна. Раніше Одеська міськрада повідомила про завершення голосування, на якому більшість містян підтримали демонтаж пам’ятника "Засновникам Одеси" разом із мером Трухановим. Також 9 листопада в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною демонтували пам’ятник "радянським визволителям". Чого не скажеш про Іваничі, де голова Лідія Томашевська продовжує бездумно захищати совєтські монументи в публічному просторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільниця Іванич знайшла 400 тисяч на ремонт укриття сільради і лише 50 тисяч - для військових

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити