image
 |  9 29 Березня 2020 | 09:37

У Ковелі встановлять відеокамери з системою розпізнавання номерів авто

З міського бюджету додатково виділять 600 тис грн на придбання відеокамер з системою розпізнавання номерних знаків автотранспортних засобів. Відповідні зміни до міської "Програми профілактики правопорушень і злочинів на 2018-2020 роки" внесли депутати міської ради на черговій сесії, яка відбулась 26 березня.

Попередньо передбачалось на 2020 рік лише 100 тисяч гривень. Однак, після звернення Ковельського відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області до міської влади, було прийнято рішення про виділення у 2020 році 700 тис. грн. на встановлення камер відеоспостереження із зчитуванням інформації про номерні знаки транспортних засобів на в'їзних шляхах до м. Ковеля (вул. Луцька, перехрестя вул. Варшавської – Шевченка, Варшавської – Володимирської, вул. Брестська, вул. М.Левицького).

Система є автоматизованою. Тож це дасть змогу досить оперативно встановлювати авто, які розшукуються за підозрою у причетності до правопорушень чи злочинів. Нині ж поліція витрачає багато часу на виконання таких дій у ручному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельське МТМО оголосило збір коштів на нові апарати ШВЛ

Ті камери, які нині стоять на в'їздах у місто, будуть перенесені в інші громадські місця Ковеля. Нагадаємо, що за рахунок коштів міського бюджету торік встановили 11 камер відеоспостереження на залізничному вокзалі станції Ковель з виведенням зображення в кабінет чергового по вокзалу.

У Ковелі впродовж кількох років ведеться системна робота зі встановлення відеонагляду на території міста з виведенням зображення на чергову частину Ковельського відділу поліції. Наразі встановлено 18 камер, на що уже було використано 400 тисяч гривень бюджетних коштів (150 тис грн у 2018 р., 250 тис грн - у 2019 р.).

У 2020 році, враховуючи прийняте на сесії рішення, на закупівлю і встановлення нового обладнання виділять 700 тисяч гривень.

Джерело: Ковель Post.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити