image
 |  13 21 Листопада 2022 | 11:52

У Кременчуці знесли пам’ятник Пушкіну: а що в Іваничах?

У Кременчуці на Полтавщині 21 листопада демонтували пам’ятник російському поетові та прозаїку Олександру Пушкіну. Проте на Волині, очільниця Іванич Лідія Томашевська досі тримається за радянський танк.

Про це пише Суспільне з посиланням на коментар речниців Кременчуцької міської ради Юлії Перепелятник.

Пам’ятник прибрали згідно з рішенням міської ради від 18 листопада. Він перебуватиме на території комунального підприємства "Благоустрій Кременчука".

Суспільне повідомляє, що пам’ятник був розташований на бульварі Пушкіна, який 18 листопада перейменували на бульвар Українського Відродження.

А в невеликому селищі Іваничів, що на Волині, голова Лідія Томашевська досі підтримує радянську символіку. Очевидно, що роки "Партії регіонів", яку так полюбляла Томашевська, даються в знаки. Саме тому Іваничі стають центром "заповідника совка" у Волинській області.

Навіть у період широкомасштабної війни росії на території України голова Іваничівської громади Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

В час, коли окупаційні війська знищують українські знамена, вбивають мирне населення та тероризують народ, голова сільради Томашевська захищає символіку, яка представляє московський режим.

Слід зазначити, що очільники великих міст беззаперечно і рішуче демонтовують пам'ятники радянського минулого. Відтак, у Харкові 9 листопада демонтували погруддя російського письменника Олександра Пушкіна. Раніше Одеська міськрада повідомила про завершення голосування, на якому більшість містян підтримали демонтаж пам’ятника "Засновникам Одеси" разом із мером Трухановим. Також 9 листопада в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною демонтували пам’ятник "радянським визволителям". У Києві також прийняли рішення демонтувати пам’ятники радянському воєначальнику Миколі Ватутіну й одному з військових ватажків більшовиків під час радянсько-української війни Миколі Щорсу. Чого не скажеш про Іваничі, де голова Лідія Томашевська продовжує бездумно захищати совєтські монументи в публічному просторі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити