image
 |  5 26 Березня 2019 | 19:11

У Криму немає жодної школи з українською мовою викладання

Класів з українською мовою навчання також значно менше, ніж заявлено окупаційною владою.

Про це повідомляє УНІАН

Про це повідомляє Кримська правозахисна група за результатами проведеного моніторингу сфери освіти на півострові. За даними експертів, реальна ситуація з навчанням рідною мовою в Криму значно гірша, ніж заявлена підконтрольним РФ "Міністерством освіти Республіки Крим". 

"Кримська правозахисна група в 2018-2019 навчальному році провела власний моніторинг ситуації з навчанням рідною мовою в Криму. В ході моніторингу було відвідано 24 школи, в яких проводилися опитування керівництва, викладачів та батьків учнів. Зокрема: 3 школи, які заявлені "Міністерством" як школи з кримськотатарською мовою навчання; 1 школа, заявлена як школа з українською мовою навчання; 18 шкіл, заявлених як школи з класами навчання кримськотатарською мовою; 2 школи, заявлені як школи з класами навчання українською мовою", - зазначається в повідомленні. За результатами моніторингу, в Криму не залишилося жодної школи, в якій вивчення всіх предметів ведеться українською мовою.

"Класів із українською мовою навчання також значно менше, ніж заявлено окупаційною владою. Школи, які офіційно заявлені як школи з кримськотатарською мовою навчання, фактично такими не є, а навчання в них ведеться як кримськотатарською, так і російською мовами", - додали в Кримській правозахисній групі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко воює проти України успішніше, ніж проти Росії, – оглядач

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити