image
 |  4 13 Вересня 2019 | 16:04

У Криму окупанти вчать дітей основам військової служби

Прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу за фактом навчання дітей основам військової служби в окупованому півострові.

Про це інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що окупаційна влада Криму проводить серед дітей заходи спрямовані на пропаганду війни та вступу до армії РФ, що порушує норми міжнародного гуманітарного права. Тому прокуратура за заявою ГО «Кримська правозахисна група» порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

На даний момент вирішується питання визначення підслідності.

У повідомленні йдеться, що підготовка дітей відбувається з основ військової служби в освітніх установах і навчальних закладах. Дітей та молодь вчать основам військових наук, користуванню вогнепальною зброєю, що безпосередньо чинить тиск на свідомість дітей та молоді. Таким чином окупаційна влада готує поповнення числа службовців збройних сил РФ.

При цьому мілітаризація навчання відбувається на основі виданого 3 квітня 2015 року представниками окупаційної влади наказу «Про створення Державної бюджетної установи Республіки Крим «Регіональний центр з підготовки до військової служби та військо-патріотичному вихованню».

Читайте також: Уряд Гончарука - це всього лише картинка для наївних виборців, - Анатолій Вітів

Метою діяльності центру є організація і методичне забезпечення отримання громадянами початкових знань в області оборони, підготовки по основах військової служби в освітніх установах і навчальних пунктах, військово-патріотичне виховання, що є порушенням заборони, передбаченої, ст. 51 Женевської Конвенції №4 «Про захист цивільного населення під час війни» від 12 серпня 1949 року, наголошують у прокуратурі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити