image
 |  2 4 Січня 2021 | 08:33

У Криму побили доньку та дружину політв'язня, – Тягнибок

В окупованому Криму невідомі побили доньку та дружину політв‘язня Кремля Олега Приходька.

Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"В окупованому Криму здійснено напад на доньку та дружину в‘язня Кремля Олега Приходька.

Невідомі жорстоко побили жінок біля їхнього будинку за підтримку Олега.

Вимагаємо офіційної реакції української влади! 

Нагадаю, Олег Приходько — корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода». Після вторгнення московитів не зміг залишити півострів через стан здоров’я рідних. У жовтні 2019 року московські спецслужби разом із представниками місцевої окупаційної «адмінстрації» викрали та ув’язнили побратима. Тільки за те, що був свободівцем, тримав вдома свободівський прапор, портрети Бандери й Шухевича", - йдеться в дописі.

Олег Тягнибок також повідомив, що у Приходька, який перебуває в ув'язненні в РФ, - значні проблеми зі здоров'ям.

"У квітні 2020 року Олега вивезли на територію РФ — до Ростовського СІЗО №1, де помістили в одиночну камеру "смертників". Сьогодні у побратима значні проблеми зі здоров’ям. Майже зник слух, послабився зір, загострилися хронічні недуги. Тим часом путінські прокурори вимагають ув’язнити його на 11 років в колонії суворого режиму за "тероризм".

Коли Приходька затримали, я відразу звернувся із заявою до президента, голови СБУ та генерального прокурора. Вимагав відкрити кримінальне провадження за фактом викрадення та скерувати звернення від президента в ООН з вимогою невідкладно визнати Олега заручником міжнародного терористичного угруповання. Це дозволило б повернути побратима додому в найкоротші терміни (за подібною схемою раніше визволили полонених українських моряків). Через 4 місяці заяву доєднали до іншої справи — про переслідування Приходька, яка була відкрита ще за рік до його ув‘язнення. І забули", - додає Олег Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода у Криму вже закінчується, а окупанти лише «освоюють» гроші, – вчені

Передісторія від "УП":

9 жовтня 2019 року в окупованому Росією Криму був затриманий проукраїнський активіст з Сак, який до окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО "Свобода", Олег Приходько.

10 жовтня його "заарештували" на 2 місяці. Приходька звинуватили у підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак.

16 січня 2020 року стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в "незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв".

Пізніше його звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2021 – це рік 150-річчя Лесі Українки, а не «прохід опєрработніка» з «йолкою в Кремлі», – лучанка Оксана Забужко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити