image
 |  2 30 Липня 2020 | 18:13

10 гектарів дикорослих конопель під Луцьком знищують бульдозером (ФОТО, ВІДЕО)

Зарослі конопель знищують бульдозером на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу. Поле з наркотичною рослиною під час рейду виявив офіцер Боратинської громади.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Офіцер громади Микола Парфелюк розповів: натрапив на конопляне поле між Гіркою Полонкою та Городищем, коли патрулював територію у рамках операції «Мак».

Після знахідки правоохоронці надіслали цукровому припис заводу, поруч із яким виявили плантацію.

«Вони є нарковмісні речовини і тому їх треба знищувати, аби ніхто з людей не міг собі щось заготовити, щоб в подальшому використати для власних цілей чи для власних потреб», - каже заступник керівника Луцького РВ поліції Володимир Веремчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні майже тисяча осіб отримали статус жертв торгівлі людьми, понад 80 з них – діти

Нині 10 гектарів конопель знищують бульдозером. Кількаметрові стебла, більше не ростимуть, каже тракторист Сергій Чайка. Щоб насіння не проросло повторно, радить переорати ділянку.

Конопля на цьому полі – дикоросла, розрослася самостійно, - каже інженер-еколог Анатолій Франчак:

«Родючий шар ґрунту, коли він змивається з буряків, то вже має поживні речовини. От і все. Проста причина».

Нагадаємо, операція «Мак» в області діє від травня. Правоохоронці обстежують присадибні ділянки з метою протидії наркозлочинності. Незаконні посіви – знищують, а причетних до їх вирощування – притягнуть до відповідальності. До адміністративної відповідальності притягаються громадяни, які вирощували до 100 рослин маку. Кримінальна відповідальність настає, якщо на городі чи присадибній ділянці виявлять понад 500 заборонених рослин.

Станом на 26 червня правоохоронці виявили та знищили понад 2 тисячі кущів маку та конопель. За усіма фактами незаконного посіву, вирощування снотворного маку та конопель слідчі розпочали кримінальні провадження. Власникам рослин загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. У випадку з дикорослими наркотичними рослинами, правоохоронці їх знищують самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські поліцейські припинили незаконну діяльність чергової групи наркоторговців (ВІДЕО, ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити