image
 |  2 13 Квітня 2021 | 18:37

У Луцьку переходять на нічне прибирання вулиць (ФОТО)

У Луцьку запроваджують нічне прибирання вулиць та доріг міста.

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.

Мер відзначив, що зараз йде активне очищення вулиць громади від зимового посипання.

"Спеціалізовані автомобілі нашого КП «Луцькспецкомунтранс» та приватних підрядників виконують роботу по прибиранню бруду, піску, відсіву та іншого сміття. Раніше з якістю були проблеми - хмари пилу позаду спецтехніки, неякісне прибирання, зношені щітки, що не давали жодного ефекту, відсутність зволоження під час прибирання спричиняли неефективне використання коштів міського бюджету та відсутність реального результату за короткий проміжок часу. Нерідко прибирання відбувалося вдень, що створювало додаткове навантаження на трафік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Волиньгаз Збут» заборгував 361 мільйон гривень «Нафтогазу»

Однак, зараз напрацювали такий режим роботи, щоб кожна гривня, виділена на санітарне прибирання міста використовувалася ефективно. У місті фактично немає автомобілів, які під час прибирання здіймають хмари пилу, прибирання відбувається на швидкості, що визначена технологією із попереднім зволоженням та зволоженням під час прибирання, з використанням якісних, не зношених щіток з максимально щільним приляганням до бордюрного каменю. Прибирання відбувається переважно вночі, щоб не створювати незручностей автомобілістам та пішоходам", - повідомив Ігор Поліщук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити