image
 |  0 13 Лютого 2020 | 22:31

У Луцьку пішоходи не пропускають карету «швидкої»

Пропустити "швидку" іноді означає врятувати життя. Володимир Григор'єв працює фельдшером сім років і точно знає, що це справді так. Коли карета швидкої везе пацієнта у важкому стані, рахунок йде навіть не на хвилини.

За його словами, ситуації, коли водії та пішоходи не пропускають швидку, трапляються щодня.

Тож патрульна поліція разом з волинським центром медицини катастроф вирішили провести спільний рейд. У ньому перевіряють, чи пропускають учасники дорожнього руху автівки медиків.

Схема така: попереду їде швидка, за нею - автівки патрульних. Вирішили їхати по колу - маршрутом тролейбуса "п'ятнадцятки". Чи то цього дня всі водії слухняні, чи то побоюються колони з двох машин патрульних - але всі "швидку" пропускають.

Читайте також: На Старому ринку Луцька – чергові порушення (ФОТО)

Порушника-водія зафіксували біля Київського майдану і зупинили. Чоловік каже, не пропустив машину, бо не хотів створювати аварійну ситуацію.

За непропуск "швидкої" передбачений штраф - 510 гривень. Його чоловік погодився заплатити.

Загалом за годину патрулювання нарахували лише двох водіїв-порушників.

Патрульні та лікарі "швидкої" сподіваються, що завдяки таким акціям люди будуть рідше заважати руху автівок швидкої допомоги. Адже для потерпілих, яких забирають медики, важлива кожна секунда. Та й перебігаючи у невстановленому місці можна стати пацієнтом цієї "швидкої".

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити