image
 |  5 16 Квітня 2021 | 11:59

У Луцьку планують остаточно завершити процес декомунізації

У Луцьку перейменують п’ять вулиць, а також з’явится нова вулиця Олексія Брися.

Про це інформує у соціальній мережі Фейсбук голова комісії з впорядкування назв вулиць, депутат від ВО «Свобода» Микола Федік.

Так, вчора, 15 квітня, відбулось перше засідання з перейменування вулиць в рамках декомунізації. Планують змінити назви 5 вулиць Луцька: Боженка, Говорова, Федорова, Нікішева, Ярощука.

Комісія доручила управлінню містобудування та архітектури Луцької міськради підготувати проєкти рішення щодо перейменування таких вулиць: частину вул. Карбишева (крім промзони) на вулицю Івана Корсака, вул. Боженка на вул. Магістральна. Також у Луцьку має з'явитися вулиця Олексія Брися. Ще чотири вулиці, які підлягають перейменуванню у рамках декомунізації, буде розглядатися на наступному засіданні комісії.

 «Перейменування вулиць має не лише юридичне формалізоване значення. Це не питання минулого, а майбутнього. Це відповідь на питання, які маркери залишити нашим нащадкам. Але є речі, символи і прізвища, які мають назаважди відійти у минуле. Тож потрібно завершити цю справу і поставити крапку на колоніальному комуністичному минулому», - зазначив Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 22-pічного волинського «шумахеpа» склали адмінматеріали

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити